10 veckors valp

Det finns så många på denna jord jag skulle vilja ha möjligheten att ringa just nu, om klockan så är 3 på dagen eller 3 på natten. Bara prata som vi brukade göra. Det behöver egentligen inte handla om något speciellt, jag bara saknar känslan av att höra dessa röster åka hela vägen genom telefonen för att nå mitt öra. Några röster som brukade fylla mitt hjärta med värme, värme som kunde värma mig för flera veckor framöver. Ibland inser man hur ensam man är även fast man inte är det. Hur det verkligen skulle kännas om man var ensam, man hade ingen. Julafton är en speciell dag, tillräckligt speciell för att det ska vara värt det!

För att göra er avis så har jag gosat med världens sötaste valp för ett litet tag sen. En golden valp som var mjuk som en nallebjörn och söt som du! Jag hade ju gärna tagit den med mig hem men nej det fick jag inte.
Min kropp lever det känns ända ut i hårbotten, men säskilt i rumpan! Sätter jag mig på golvet är det kört, då var man visst 90 år och tant på några sekunder, det går fort i svängarna. Tänk om det kunde bli sommar lika fort, spendera helgerna vid sommarstugan, åka vattenskidor med matha och pojkarna.

Min hemlängtan är långt borta just nu men ändå så nära, jag har så mycket att längta till och ni vet inte ens hälften, lika bra det :)
Hemlisar är till för att hållas annars är det ju faktiskt inga.

Mary, var är mina kärlekspepparkakor btw ;)???

LOVE!

It´s not goodbye

Mina armar är som spagetti och det känns som jag lyft ton idag, frågan är bara om jag väger ton eller om mina muskler är så försiktiga att de inte vill visa sig riktigt? that guy worked the heck out of me! Synd jag missade köttfärssåsen till middag, vi hade nämligen gigantiska kräftor istället så spagettin fick klara sig själv! nu förstår jag varför amerikaner alltid har plats för så mycket mat, det äter alltid lite mer än vad dem kan, det är ju så gott! Alla deras traditioner, vilka är betydligt fler än för oss hemma, innehåller en hel del mat, då mernar jag verkligen en hel del, som att ha en bäbis att äta en full vuxenportion, kanske inte riktigt men ni förstår. hoppas jag. Även om det kan vara svårt att förstå ibland, ena benet hänger inte riktigt med så stannar det andra upp för att förstå vad som är fel med det ben som redan funderar så blir det bara en sketen soppa kvar! nej dags att ta sig på båda benen igen, även om vissa saker har en tendens att koka ihop denna soppa utan att ens ha en aning om det!

Lisa loeb - It´s not goodbye


PUss från andra sidan atlanten

livsnjutare

Jag njuter av varje timme, minut, sekund eller hundradel som passerar. Jag vet inte ens vad det är som får mig njuta så mycket but I like it. Har några timmar framför mig av:  gör vad du vill timmar Sandra, underbart. Tystnaden är ljuv och jag saknar inte våra utekvällar brudar, nej nej! Vem kan inte sakna dem? But It´s not goodbye forever, just for a while and then I´m gonna see your smile



gevären fick mina tår att frysa till is

Underbar dag med muy trevligt sällskap. Idag har jag skjutit med 4 olika gevär, det du pappa! :) dock måste jag erkänna att det var svårt, men i guess träning ger färdighet! kylan riktigt nöp sig fast i mina fötter efter 3timmars utomhus vistelse på en åker, men det var det värt. Nu är det bara sängen som gäller, shoppingen tog hårt på en dam som är van att sova många timmar per natt. träning väntar imorgon och jag längtar!


Pusss 

jag gillar amerikat

Mcdonalds till frukost, popcorn innan kl 8 pa morgonen, kreditkort som dras hejvilt och jag ar hemma efter en tidig shopping! vad mer kan man saga forutom galna amerikaner som alla ville ha den dar 32tums tvn for 250 dollar? Jag trivs som fisken i vattnet och gillar denna umgangeskrets/slakt starkt. ska bli kul och se hysterin till  jul, det ser jag framemot. hittade en klockren julklapp till syster och lilla froken Emilie idag, hittade aven 2 st till joel och en till farmor! sa har flitig med julklapparna var det lange sen jag var, Kims ar foresten axa klar! sa snart ar jag redo att skicka hem ett roligt paket i hopp om att fa en choklad ask av mamma i retur ;)

Stor Puss fran andra sidan atlanten

Mrs goes shopping early in the morning

Klockan står på 03.47 och jag ligger och huttrar i sängen, så kom hit och värm mig tack!
Snart dags att bege sig ut på shopping, detta känns vansinne, kanske för att jag inte är amerikan i grund och botten?!

time is all you have and you may find one day that you have less than you think

Too many people go through life complaining about their problems. What if you took onetenth the energy you put into complaining and applied it to solving the problem, You´d be supprised by how well things can work out.
A substantial fraction of many people´s days is spent worrying about what others think of them. If nobody ever worried about what was in other people´s heads, we´d all be 33 percent more effective in our lives and our jobs. It´s all about how to live your life and to be present in every little secoud of it

thanksgiving rean riktigt drar en upp ur sängen! Klockan 4, om 4 timmar, beger vi oss ut i mörkret, närmare centrum, för att shoppa tillsammans med alla andra galningar.  Förhoppningsvis kommer vi hem med det vi vill ha utan armbågmärken i ansiktet, hopefully


Julbelysningen är i full gång och

den första snön har äntligen landat i chicago och jag myser ner mig under det stora täcket bland miljarders kuddar. Finns det något jag vekligen gillar med Usa så är det då kuddarna. Var man än kommer så är sängarna alltid fullproppade med kuddar, kuddar för en hel arme, Herregud hur många tror dem man ska ha på besök samtidigt?!

jag har kommit min värdmamma väldigt nära, det är jag glad för, det gör det lättare att kunna dela saker när man behöver. Vi var och såg new moon igår damn vad han är snygg, sånna killar skådar jag mer än gärna på gymmet! Både på vägen dit och på vägen hem hade vi ett jätte intressant samtal, jag är glad att vi fick chansen att prata, det kändes som hon behövde det dessutom. Jag har inte velat skriva så mycket om det men jag kan ju bara säga att det oftast, eller säkert alltid, är mannen som bestämmer. Skulle en kvinna säga något som hon tyckte var fel eller inte gillade hos sin man skulle hon ses som att hon inte respekterade honom.  Skulle denna person istället vara en utomstående så skulle det ses helt annorlunda från hans sida. Av någon anledning känns det som att mannen äger kvinnan, kan någon förklara varför? Eller är det istället så att mannen inte kan kontrollera sig själv, han är vilsen nog inom sig, så han måste istället försöka kontrollera någon annan?
Jag vet inte men jag vet att jag med min ärlighet och mitt huvud ska klura ut något som ska ändra lite tankebanor, förhoppningsvis. Det finns inget som säger att något är rätt eller fel, det är upp till varje person, men det finns säkerligen någon metod som kommer fungera bättre än den han nu använder sig av, man måste bara våga lyssna på andra, och framförallt, man måste våga misslyckas för att i slutet hitta den bästa lösningen för alla!

Jag befinner mig numera i sommarstugan och vi ska fira thanks g, en helg för att samla släkten och äta. Släkten med stort S som är mer än trevliga. I morgon ska så dem omtalade dyka upp. Dags att fastna i en ny bok, jag har en hel del, en riktig tjockis som jag borde ta tag i på rikitgt men denna engelska bok jag fick igår är inte lång, förhoppningsvis beror det på att varje sidas innehåll får en att sitta som klistrad, återtår att se.
Köpte även den smartaste julklappen igår, ni kommer skratta inombords,  tro mig flickor!


Strålande sol slutade i självmord

Huvudet snurrar och jag är lost! Varför är jag inte hemma när jag VERKLIGEN borde, Emma, Maria? Varför hade jag inte bara kunnat vara hemma just den dagen? varför lyckas jag göra saker vid fel tillfälle?

Dagen som var på väg att sluta så lycklig. Strålande sol hela dagen och trevligt sällskap i Chicago slutade inte alls som jag ville, den slutade i självmord av en 20 årig yngling till pojk! Han hoppade framför tåget som var framför oss och vi satt fast i 45 minuter! 20 år och hela livet framför sig, hur illa däran är man då? Hur dåligt mår man om man väljer att ta sitt liv?

Jag och Anna står och väntar på skjuts då vi först fått informationen om att vi inte kommer kunna passera alls och ringde då efter skjuts. Efter 30 min av väntan hör vi något om 11 minuter i högtalarna men tågvärden säger att det inte alls stämmer, dem vet inget om när vi kan passera, om vi nu kan passera. Ca 10 minuter senare när vi står på andra sidan börjar tåget rulla! Vi springer över och fler passagerare springer, vi ville ju också åka med tack! Ett sakta rullande tåg och vi var nu ombord igen. När vi åkt en kort stund ser vi några poliser och kollar ner över rälset, förskräckligt!!!!!!  Det ena klädesplagget efter det andra och slutligen en vit duk som täckte en död  ung pojks kropp!! En 20 åringen har idag valt att lämna Usa, han har tagit sitt liv, lämnat sin kropp och antagligen skapat många tankar hos sina anhöriga men även hos mig. Det var fruktansvärt att se, jag är mållös, jag vet inte vad jag ska säga, jag har ingen aning, ja vad säger man

Lösgodis till ett dyrt pris, har jag drabbats av kris?


Ja det har jag nog för här finns ingen krog. Inte för att jag är beroende av godis nej, cause I have to pay. Varje gång jag ens tänker tanken inser jag att jag måste anlita banken. Det kommer bli ett dyrt pris i alla fall på sätt o vis. Men vad gör det egentligen när det så sker äntligen.
vad svamlar jag om, ja det går endast att avslöja senare, bortsett från 2 personer som kanske förstår detta.

Avklarat min träning idag, en del att träna, ja kanske, iaf om jag vill uppnå mina slutliga mål! En äldre man, för att inte kalla honom gammal, genomförde idag min personliga träning. Jag är nu uppbokad för 5 veckor framöver, för att lägga upp mitt nya schema som jag hoppas ska leda mig på lite bättre vägar.
Var även på en HRL utbildning idag och ja, det är kanske bra att träna något man redan kan för att bli ännu bättre. Boysen som höll det var riktigt roliga och jag gillar den amerikanska humorn, deem gillar blondiner i detta land, nog om det!

MAMMA EMERGENCY! På sidan av min boxer ligger en liten påse med blåa genomskinliga pluppar till mina hörlurar, städerskorna är ena hejjare på att flytta på saker och dem är totally gone! Om du skulle få för dig att skicka något nån gång så skulle jag bli ypperligt tacksam om dem råkade glida ner i samma paket, OBS ganska brådis ;)

Förövrigt så har jag en önskelista från sverige, det är ju snart jul, här råder redan julbelysning

*måttsats (dl,msk, tsk, krm)  I detta land är det en fara att baka
*Hårnålar, här har man nämligen ingen aning om vad detta är, TYVÄRR
*strömbrytare med flera uttag, inte lätt att ladda alla saker med en adapter inte
*LÖSGODIS var det ja, sött som surt, lakrits som choklad

Adressen är: Sandra Nordkvist 
                   c/o Bissing
                   421E sunnyside ave
                   Libertyville
                   Illinois (IL) 60048


Tack och på återseende


take a boat over the atlantic ocean, take a boat, come snuggle me

One fine day I hope you might say, I kept someting inside of me for so long and I tried to give it to you throught a song, A song from the bottom of my heart I don´t  want us to drift apart, I know you are miles far away but I don´t want you to betray , I want to see you again so I wonder when, when do I gonna see your smile, plaese be home in a while




Gullungar














Joey glider på skridskor, snart kommer jag även vara proffs;)


HAn lagade vår mat


Fruktansvärt gott!!








Så sööööt , jag smälter





Antar att detta är smällar man får ta när man äter chokladmuffins med glassyr och har en 3 åring i närheten

tankeställare är alltid en tankeställare

Godmorgon underbara fredag!! Gårdange bjöd på en underbar middag och en underbar dag med Em, hon var som en solstråle hela dagen, vad mer kan jag begära? Vi åt middag på ett mysigt ställe där dem tillagade maten mitt framför ögonen på oss, awesome! mina snart 4 veckor i detta land har bjudit på en hel del upplevelser och tankar. Ibland undrar jag hur viktigt det är för papporna i detta land att deras barn ska lyckas,hur mycket det är värt att nästan tvinga dem till något dem inte vill? Vad är föräldrarna rädda för? Att barnen inte ska bli accepterade för den dem är eller vill dem bara att barnen ska lyckas för att dem själva inte gjorde det? eller Försöker dem bara vara en "snäll" pappa och i rädslan av att misslyckas, och inte bli accepterad av andra föräldrar för att man misslyckats, gör dem vad dem tror är bäst för deras barn?? Hur var det nu med uttrycket som säger att alla är vi unika på något sätt, alla har sin egen charm? Vill dem verkligen att alla ska bara lika bra, tacklas lika hårt och utbilda sig till samma "smarta" ingenjör eller vad det nu är, hur unika var vi nu helt plötsligt? Jag vet att det inte går att ändra på något bara sådär, men jag vet att en välvald mening kan åstadkomma en tankeställare. Tro mig den meningen ska jag hitta, var så säker

FY FAN

Ja fy fan vad jag förtjänar den största kram i världen just nu för att jag är en så SKICKLIG BILFÖRARE och har tagit mitt amerikanska körkort idag, yipppiiiee! Dagen började dock i lite panik då Em vaknar kl 08.45, perfekt tänkte jag, hon kan äta frukost sen beger vi oss till skolan 09.20 då hon börjar 09.30! Vid kvart över 9 är Em är påklädd kollar jag på klockan och inser att från kl 09.30 - 11.30 när hon slutar, inte innehåller 2 och en halv timme skolgång utan bara 2, vi var försenade, bra jobbat PG! Så med hennes speech tider i huvudet och en rad frågor for vi i ilfart, men lagligt, till skolan! Skyndade mig hem och Gjorde ett sista test vad gällande vägskyltar här. Köade för att få fylla i papper då det var första gången, betalade innan jag ens hade tagit körkortet, gjorde testet, körde upp med en störtsöön gammal gubbe som skrattade åt sina egna skämt. Parkerade bilen när vi var tilbaka och jag hade klarat mig, dock ska tilläggas att vi bara körde ca 10 min! In för att ta kort och med kortet i handen gick jag ut med ett stort leende på läpparna! Så Emma, kanske dags att börja köra lite nu, jag har trots allt logiskt sett redan tagit körkort för oss båda;)

Planeten jorden

Planet earth fångar mig med storm och får mig att sitta som klistrad trots att jag borde sova för länge sen, men varför klaga när jag kan gå och lägga mig precis när jag vill i min för mig gigantiska säng, som någon gärna kan få dela någon dag, jag säger inte nej till sällskap !! Jag är grymt fascinerad, om det nu är så det stavas, över hur en naturfilm kan få mig så berörd.. Lyckan av att se elefanterna kämpa och deras slutliga glädje av att äntligen ha nått sitt mål, efter mängder av mils vandring för vatten, kan nästan få vem som helst att känna medkänsla och glädje tårar!! Alla borde få ta del av denna fantastiska färd av undervisning i skolan! Många tror säkert att amerikanarna har fått mig galen som väljer att kolla på naturfilmer av alla filmer, men ni behöver inte oroa er!!! Ibland inser man vikten av att njuta av något så vackert, spännande, lärorikt och Intressant som detta. Som joey så, this is so cool, hey Dad this ia too cool! Min ensamhet varade inte allt för länge, plötsligt hamnade 3av de andra medlemmarna i familjen nere i min mysiga biohörna för att ta del av jordensskapelse och dess förklaringar och hemligheter! Mormor, jag förstår verkligen varför du köpte denna underbara box om vår kära jord!! Dags att slita sig, boken väntar på att det ska bli morgon!!!

nödlösning

En liten sokersöt tös kommer utspringade nyvaken, I´ve got pee in my bed, snyft snyft,  is that ok? Vad säger man? Självklar är det okej! In i duschen nästa, snart kommer killarna och ska byta madreasser för fullla muggar


vad gör det ja

Pluggisboken är vad jag kommer roa mig med det närmaste dagarna så allt annat får nog vänta tror jag, men vad gör det om hundra år

att älska någon utan att veta hur det känns

Ibland så förstår jag nog inte hur lycklig jag faktiskt är, hur bortskämd jag är som har så underbara vänner och en underbar familj. Hur bortskämd jag är som oftast kan göra det jag känner, kolla på tv när jag vill, eller bara ta en bok och gå ut och sätta mig läsa. Jag är till och med så bortskämd att jag faktiskt kan läsa denna bok jag valt helt på egen hand, inte bara ha den för att titta på alla bilder.  Jag kan gå på mina egna ben och klara mig själv. Jag kan dela med mig av vad jag känner till människor, jag kan dela saker i mitt liv med dem. Jag kan göra istort sett vad jag vill med mitt liv, det är oförståeligt för vissa men ändå så självklart för andra. Allt detta förstår jag först varje gång jag ser verkligeheten. Alla har det inte lika bra som någon annan, alla kan inte klara sig själva och leva ett "normalt liv" . Det sårar mig något så fruktansvärt  samtidigt som det lär mig det alla redan borde kunna, att vara tacksam för de man faktiskt har, iställer för att klaga för det man inte har. För många människor runt om i världen står det inte alltid mat på bordet medan andra har friheten att helt välja vad man vill ställla på bordet. För många är det svårt att vara tacksam för det man har, man vill ständiigt ha mer. Man vill följa med i trenden och ha det alla andra har bara för att vara som alla andra. Hur kul är det att dejta någon som är precis som alla andra? Då kan man alltså bara ta  någon i mängden, alla är ju ändå lika, ´alla vill vara en och samma!  Samtidigt som vi dejtar denna person som  är som alla andra vill vi ändå ha någon speciell, någon som sticker ut i mängden, medan vi själva innerstinne är för fega för att vara den som sticker ut, den som inte är som alla andra.  Vi är för fega att säga vad vi tycker om något eller någon, säger vi vad vi tycker om någon är det inte till personen ifråga utan till någon helt annan. Vi är helt enkelt för fega att vara den vi verkligen är, vi kan säga till människor att vi älskar dem , att dem är det bästa som hänt oss. Om man inte vågar vara sig själv betyder det då att man inte älskar sig själv? Antagligen. Om du inte vet den fantastiska känslan av att älska dig själv, hur kan du då säga att du älskar någon annan när du inte vet hur det känns?

riktigt berörd av dessa fantastiska människor runt om i världen

God natt

butterflies stuck in my stomach

Frågan är bara när man ska släpppa ut dem... Ibland gillar jag att vara lite personlig och spontan!

Igår när jag kom hem hade jag fått ett paket av familjen, träningskläder och ett jätte fint kort på joey o Em, med några fina rader ner printade, Så gulligt!

Helt sjukt förresten, Emelie bergstrand du skulle älska det stället jag varit på idag! Ett organiserat stort second hand med en hel del NYA kläder för enbart 5 dollar! Så jag har shoppat , yes det har jag! Jag är nöjd , yes det är jag. Helgerna springer iväg och till veckan vill dem att jag ska ta mitt körkort så ska väl försöka skumma igenoom boken, det går förhoppningsvis bra! Har även fått min nya bil nu, en merca 320, mörkblå och mysig :) Nice nice! Helgen blev inte alls som planerat så jag hoppas nästa resulterar i lite fler aktiviteter. Jag lever fin fint och Nu börjar mitt träningsliv också, hoppas förkylningen flyger sin väg över natten så blir det ännu bättre, ja tack! :) Om en timme är det mammas födelsedag, GRATTTIS MAMMA <3


Liket lever....

... som man brukar säga. Efter några låtar var Mr så snäll att han även delade med sig av 42 skit bakterier, 42 bakterier som var 5 sek från att döda hela min dator.  Familjen Bissing lyckades så efter 100 hjärtpumpningar (försök att, utan avbrott av min dator, tanka hem deras virusprogram) att få den att andas igen! Tacka vet jag köpe virusprogram! Men det vore då f*n om det inte hjälper när det kostar över 100 dollar åå!
Vi lever och Chicago kommer leva farligt idag! Min v pappa tkr att vi ska vara minst 30 innan vi åker downtown, han skämtar till och med om att ringa och fråga om din åsikt pappa, bäst du förbereder dig;)


lyckligt slut

En lite mindra snorig näsa och jag kan inget annat än att vara tacksam. Jag lever just nu ett liv som i mina drömmar, ett liv jag inte kommer leva för resten av mitt liv, nej jag har andra planer. För stunden vill jag fortsätta leva denna dröm, från djupet av mitt hjärta. När jag så en dag kommer hem vill jag hitta tillbaka till det blad där jag slutade min saga innan jag öppnade boken för mitt äventyr alldeles för långtbort hemifrån! Det blad jag så länge väntat på, det blad jag så länge velat komma till utan att bläddra för snabbt fram, jag vet att det ligger där och väntar på mig ett år, för att sedan fortsätta leva igen. Jag är här för att utvecklas och förhoppningsvis ska båda min böcker sluta som i de flesta filmer, med ett lyckligt slut. Eftersom jag har möjligheten att välja detta så vet jag defenitivt att det kommer bli lyckliga slut, var så säker

på återseende


DREAMTEAM <3


Leva länge, det ska jag, än mer på det

Jag glömde ju nästan det viktigaste! Jag verkligen dögillar det vi pratar om Mary, den kommer jag leva länge på, länge! Det kanske bådar gott för framtiden, vad tror du??? Ta med din mamma o pappa till Chicago SNARAST så kan vi skratta åt det tillsammans vet ja!

LCC på besök

Efter 11 timmars sömn var jag fortfarande inte utvilad! Jag kände mig dock inte så dålig, till en början. Efter att ha tagit dessa, två till antalet, tabletter så började jag sakta men säkert kliva in någon form av dimma, brus. Jag var närvarande men bara kroppsligt, inte mer. Eftersom Em också var sjuk beslöt vi oss för att gå ner och kolla på film, sleeping beauty, inte ens förvånad att det är den som åker på varje gång. Hon lär gilla den helt enkelt. Efter lite halvsovning i soffan och lite glass på det så började tabletten stillsamt vandra sig ur kroppen. Jag tror vi såg sleeping beauty 2 gånger innan vi åt lunch. kl 3 bar det så av för att hämta upp pojkarna i skolan och iväg till hockeyrinken! Joey var klädd och klar så jag o Em åkte över till Sams för att handla. Klockan 6 kom min LCC  över för att ha möte. Det är något man måste för att se hur allt fungerar med familjen och få information om det man inte vet. Som tur var hade jag läst alla papper ganska noga och hon stannade bara 1 timme och 20 minuter, puh!

tåget är här och det är bäst att hoppa på det, sista avgången för ikväll, godnatt!

Var är du mamma???

Att vara sjuk så långt hemmaifrån är inte vad jag väntade mig! Just nu vill jag bara ligga i min säng, hemma i mitt kära land och bli ompysslad av mamma, var ÄR DU Mamma?????
Em är åxå sjuk så vi är 2 sjuklingar som ska genomlida denna dag, antagligen på lägsta knop framför tv:n med allt vad godsaker heter, om vi ens orkar äta något! Igår kom Kim ner med något som skulle vara magiskt, allt här i Usa är ju betydligt starkare än hemma. Em kom ner med näsdukar,  gulleunge! Jag tog detta och somnade ganska snart. Tog mig igenom natten efter att ha vaknat 4 ggr av svetten som började kryp sig fram. Jag kan inte påstå att jag mår särskilt bra men jag antar att det är smällar man får ta när man byter land och allt kommer ikapp! Jag blir förhoppningsvis bra snart! ni vet den känslan män brukar beskriva,  dem har lite feber och så är dem plötsligt dödssjuka, den känslan befinner sig nästan här nu! Det ska då tilläggas att vi kvinnor är betydligt starkare!!!! Hmmm

övertyga mig 1 %

Det ilar i tändera och med denna hals förtjänar jag den glass jag för en stund sedan åkte och köpte! Jag är helt ensam hemma, eller ja Molly är ett trevligt sällskap såklart, resten är på möte eller hockey. Min en timmes träning fick jag ringa och avbokad idag. Tog en ny tid men inte förrän på tisdag, då ska jag förhoppningsvis vara bättre. Igår var dem här och blåste rent gården. Det gör mig lite arg att se när man vet att det finns så många som inte har det bra här i världen så använder man pengar till att blåsa rent gården. Inte min ensak men jag förstår det bara inte, någon får gärna förklara detta för mig för att försöka övertyga mig 1% så känns det bara 99% fel och inte 100! Svininfluensan är tydligen och hälsar på på skolan, inget trevligt besök så jag tror jag står över!  Jag fryser, intalar mig själv att det är glassen jag får frossa av. Kanske dags att gå och lägga sig klockan är ju trots allt efter 19


respekt?!

någon som inte kan visa respekt och måste plaska ihärdigt när alla banor är fulla, någon som hoppar så att tuttarna nästan hoppar ur baddräkten och nåon som flåsar sönder samtidigt som han bildar sotra svallvågar varje gång man passerar honom, en vanlig dag i bassängen med andra ord!
Lcc:n skulle kommit på möte idag klockan 6, när klockan var kvart över 6 säger kim, oj det kankse inte var idag, det kanske var på torsdag! begav mig ner till gymmet för 30 minuter i bassängen. fortsätter jag så här så kommer ja se ut som en simmare, logiskt!

Mamma jag tror jag håller på att få tillbaka min hälsporre, vad tog jag för tabletter sist när jag hade det?
Morfar, jag kan läsa dina tankar, men jag TÄNKER på vilka skor jag använder, dessutom använder jag knappt skor!


Resan är bokad

Vi har tydligen en spännande resa som väntar, dock för långt bort för att berätta om den än. Jag är av någon andledning redan "känd" på mitt nya gym, "chefen" kom och hälsade fröken Sandra välkommen så mycket till gymmet, Hmm du glömde säga vad du hette mr?!
Jag har träningsverk till tusen men det hindrar mig absolut inte för att gå upp kl 6 imorgon för att simma, no way!
I morgon väntar även min personliga träning, 1 timme med en förhoppningsvis vältränad pöjk från stället! JAg vet inte var min träning kommer sluta, förhoppningsvis beöver jag inte träna själv framöver iaf! :) Med en sovande tös i fotöljen och en pojk som inte är det minsta blyg att gå på toalettenutan att stänga dörren,  är det nu dags att stoppa i Em lite medicin och strax stoppa maten i ugnen!



Home is where the heart is

When I left that town I made it all the way to Chicago And that’s where my heart found Exactly where I’m supposed to be, but only for a year, Don´t worry, I´m coming home, for sure!  

Snygging i sikte på gymmet , på banan bredvid mig!  gymmet och simbassängen i sikte kl 6.20 varje morgon, ja tack varför inte

vattentät musikspelare tack!

För en timme sen när jag simmade insåg jag att det ger en fruktansvärt mycket tid att tänka. Det finns inte direkt någon vattentät musikspelare så att man kan lyssna på musik medan man simmar, det finns heller inte någon på denna jord som kan ställa upp att simma med mig klockan 6 på morgonen, vilket i sin tur leder till att jag glatt tvingas ställa alla frågor och även ge svar på dessa, tyst i mitt eget huvud,  för att känna någon form av sällskap!

Blev alltså medlem idag på detta gym, jag gillar att man kan simma och gymma på samma ställe det gör att gymmet känns billigt även fast det inte är det! Emma, jag satte även upp mig på 12 dollar i månaden och får använda deras solarium hur mkt jag vill, vanligtvis kostar det 20 dollar /per gång så bara av att bli medlem där tjänade jag nästan pengar, det du ;)  å juste dem hade även ett erbjudande för att jag är medlem på gymmet, 90 minuters massage för 63 dollar, dessa 90 minuter kan jag sedan dela på 3 , alltså 30 minuters massage för 21 dollar, GILLART! :) Dagen har förövrigt varit great great! När jag kom hem efter gymmet nu på kvällen kom Em till och med och kramade mig, hon ville jätte gärna hjälpa till och hämta broccoli med mig trots att hennes föräldrar var hemma! I trappan ner efter broccoinfrågar jag om hon var glad? Ja, jag är glad, jag är glad åt mamma, åt pappa OCH... åt dig!


Göra en ful min är inte lätt när man skrattar


Någon funderade ut en min hon ville göra


Hon är söööt



Allt slutade med en skrattattack

de borde ha filmats

ja det borde det! Jag har i en timme och 10 minuter varit bambi på hal is fast med lite mer kontroll än bambi. När pojkarna stod still och inte ville skataaa utmanade jag dem och tog deras sticks för att få lite fart på deras slöa ben, o hej vilken fart det blev. I hela 40 min hade jag 3 barn/ungar kids whatever som åkte efter mig som galningar. Å ni ska veta att dessa barn är duktiga på skridskor för att vara 7-8 år. Jag, som inte är en van skridskoåkare, tvingade mig själv att bli det på ynka 5 minuter om inte mindre för att överleva, schysst Sandra!  Jag hade ju ganska mycket skydd så om jag nu mot förmodan skulle ramla, vad hade jag att förlora? I 40 minuter åkte jag slalom mellan dessa jagande galningar som fick sig en och en annan tacklling och jag hade dessutom så sjukt roligt. Kanske ska detta bli våran söndags syssla, vad vet jag! Vi roade då folket som stod runtikring på köpet så. :) Förövrigt har vi haft ett underbart höst väder här med 20 grader varmt och strålande sol, tillochmed så att man fick färg, ja ni hörde rätt, jag fick FÄRG i ansiktet'!! denna dag fick mig att njuta än mer av livet, man lever det bara en gång. Ett liv som jag gärna fyller med godsaker här och var.

Imorgon ska jag upp och simma innan jobbet så dags att säga godnatt från chicago och nästan godmorgon Sverige!

Petra jag vet att du särskilt har längtat, jag skyller på städerskan


Fick en present med alla möjliga kroppsprodukter



Joey, det mest aktiva barnet på denna gata, han ska hjälpa mig få fast rumpa på skridskorna tror jag visst bestämt ;)



Sockersöta Emilie, även kallad Em!



Molly :)

Min bil



Mitt andra hem :)



Här sover jag gott om natten


Flickor, jag glömmer inte min fina present som skrattar gott


Någon ville försöka vara lika cool som mig



Äntligen fick hon så sina havregryn UTAN socker

Varför inte ta en nap och vara söt på samma gång när man är trött ?



Sommarstugan


En LITEN del av alla löv vi krattade


Här ska det stekas i sommar



Em ville mer än gärna äta frukost i sommarstugan

Det tar sig

När jag precis stängt av denna manick sent igår kväll är det någon som vaknar i rummet 20 meter bort. Försiktigt smyger jag mig dit för att se om ännu en jordbävning ska bryta ut eller om det bara är en vindpust? Någon jordbävning var det inte tal om och vinden var inte ens i närheten av chicago denna sena kväll !  Där satt en liten tös  som mer än gärna ville följa med mig ner och sova. Det var knappt så jag kunde tro det själv, det tog inte mer än 10 sekunder från det att hon la ner huvudet på kudden bredvid mig tills det att hon slocknade  och sov som en stock


Tro inte att en vindpust kan få mig att falla, det lär vara mer än så

Jag sitter med Molly bredvid mig, hon sover gott i soffan! efter dagens händelser sitter jag och försöker föreställa mig hur det känns att ha haft någon hos sig i nästan 3 och ett halvt år, någon som hållt om en när man gråtit, någon som bytt ens blöja varje gång man missat att det var toaletten som var målet, någon som underhållt en och funnits där som en ängel, som en bästa vän att luta sig mot även om man inte lärt sig så många ord för att kunna kommunicera bra, man känner varandra så utan och innan att man inte behövde använda dessa orden för att förstå, någon som alltid funnits där för att sedan försvinna för evigt. Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig det, men det skulle kanske kunna liknas vid att förlora ens förälder eller ens bästaste vän??!! eftersom jag inte har en aning kan jag egentligen inget säga! Mitt enda problem är att jag handskas med en 3 åring som just gått igenom detta jag just i en liten bråkdel försökt förklara! kanske är detta anledningen till att hon är så grinig mot mig när hennes föräldrar är hemma! Kanske känner hon någon form av konkurrens av något slag och vill visa att det är hon som "äger" sina föräldrar och inte vill att jag ska förstöra detta!

Em bröt ihop idag o grät, i säkert 15 minuter, hennes föräldrar skulle bort på konsert och jag skulle sitta barnvakt, jag skulle på något vis lyckas natta denna unga dam i denna motvind utan att falla, samtidigt som det fanns 3 barn till att ta hand om. Jag lärde mig en sak genom detta det gjorde jag, att förvalta munnen väl och använda öronen till det de är till för, man har en mun och två öron av endast en anledning.  tro det eller ej men jag lyckades servera alla dessa 4 barn middag, duscha de två som bor i samma hus som mig, underhållla alla och natta dem utan EN ENDA tår, bless me!


Med några mer tankar än vanligt ska jag nu lägga mig, godnatt på andra sidan Atlanten, eller kanske redan godmorgon


Sommarstället

Sitter i detta sommarställe där jag såsmåningom ska träffa dessa kusiner, släkten och den amerikanska julmaten! Solen skiner och det är blå himmel så långt mitt öga kan nå, vilket är långt! Detta ställe är så fint, särskilt på sommaren  kan jag tänka mig, när man kan gå ut på baksidan/altanen och äta fukost för att sedan titta ut över det stillsamma vattnet och bara njuta, jag ser redan fram emot det! Nu är det dags att kratta lite löv för att sedan hoppa i högarna innan dem ska bännas, fun!

Sweet

jag har ett sockersött barn som ligger och sover i fotöljen framför mig, frågan är bara om jag är så tråkig att hon somnar eller om vi leker för mycket? Det måste vara det sistnämda! Det är i allafall väldigt bra att hon sover, vi ska ju åka bil en timme och utan sömn så vet till och med jag vid det här laget att fröken bissing junior har en tendens att grina en hel del. Det är som att hela jorden går under ibland, särskilt när mamma och pappa kommer hem. Men det går väl över med tiden

ÄNTLIGEN

Äntligen fick hon så sin riktiga havregrynsgröt, så som snövit blev väckt av sin prins


Jag sitter ensam men känner mig ändå inte ensam

Det är en konstig känsla jag vet, men kan man beskriva en konstig känsla på något annat sätt än konstig?
Jag kan fortfarande inte ta in detta komiska och ironiska som dök upp i min mobil idag. Du vet bara att jag hade hämtat dig om jag var hemma. Jag vill bara drömma mig bort för en stund, jag vill ligga bredvid dig som vanligt och bara vara hemma för en sekund, eller två, det räcker. Inte för att jag längtar hem även fast jag saknar alla hemma, det hade bara varit så skönt, det hade varit så perfekt. Men jag Odlar ju bara lite mera frukter här borta för att komma hem med lite fler sorter än när jag åkte, det är allt. Har fortfarande inte hittat min kamera sladd, lite tråkigt måste jag säga, hoppas den inte ligger kvar i New York på skolan bara. Men Förhoppningsvis har dem även kamera sladdar i detta land om det skulle behövas. 

En fet bok ligger och väntar på mig men den får nog vänta ett tag till, att odla är inte alltid det lättaste och tar på krafterna, så godnatt på er som redan sovit några timmar!


Skrattar gott inombords, det går inte att få stopp på detta bubblande just nu

Sitter och dör inombords av en så komisk/ironisk sak. det är bara 2 personer som vet vad jag skrattar åt, 2 sms som var från 2 olika personer och handlade om exakt samma sak, Jag säger bara FAN det får nog vara allt!

Har haft ensam tid nu i 2 och en halvtimme snart. Em är i skolan. Tänkte dela med mig av lite bilder men min kamera sladd låg inte där den skulle så måste leta reda på den till lite senare! Em ska snart hämtas upp sen ska vi handla, då ska jag handla den största påsen havregryn dem har. Pallar inte dessa fördiga påsar som smakar som smet längre, nu får det vara nog!

Med en hoppande mage av skratt säger jag tack och hej, bilder kommer inom kort var så säker

Simmat i saltvatten

Kanske låter mer än vad det är men jag har faktiskt simmat i saltvatten idag, dock inte i havet! Ska signa upp mig på ett gym som kostar 528 dollar för 12 månader så bäst för mig att jag blir en FLITIG anvädare av detta dyra kort!! Stället har basssäng, spa, ett stort gym som är modernt från topp till tå eller från golv till tak, ett allmänt trevligt place med andra ord!
Em och jag var till lekparken idag och tog med oss Molly som mer än gärna springer som en tok! Jag börjar bli riktigt van att köra min "stora" bil vilket är bra eftersom jag MÅSTE ta ett amerikanskt körkort, tro det eller ej, mitt internationella är bara för att jag ska få köra första månaden, hm!

Bilder kommer, jag har bara lagt latsidan till och inte tagit fram sladden ur lådan, den är ju inte långt borta så kanske kommer imorn om jag inte tar ut mina sista krafter på något annat :)



Sträningsvärk

Undra just om jag kommer få det imorgon and I guess it will be a yes on that one! Men det var det värt för 1 timme och 20 min på gymmet! Riktigt skönt må jag säga efter att inte ha rört på mig riktigt på 1 och en halv månad. Har inte bestämt mig än vilket gym jag ska välja, det finns nämligen . Ett för halva priset , jänte mot det andra, utan bassäng och mindre till storlek, som ni fattar ett annat stort med bassäng! 
Det är inget ilandsprobem men det är ändå ett ganska viktigt val eftersom jag vill kunna trivas på gymmet och inte komma hem med några fler kilo än när jag åkte, helst färre, right Emma och maryy?!  :)

Dagen har flytit på bra och M och jag har inte gjort så jätte mkt då hon haft sin speech lesson och gymnastik! Morgondagen kommer bli länge därför är det dags att krypa ner tror jag bestämt!

P.s mamma, har du tur kanske det kommer lite toy later on d.s


PUSSS


bygga eller odla

den som bygger kan änga många år åt sitt projekt tills de en dag byggt färdigt det de började. då stannar de upp och inser att de är instängda mellan sina egna väggar. livet mister sin mening när det är färdigt.
Så har vi de som odlar. De kan drabbas av stormar och årstidsväxlingar och har sällan någon ro. Men tillskillnad från ett byggnadsverk upphör en trädgård aldrig att växa. och eftersom den ständigt kräver odlarens uppmärksahet gör den alltid livet till ett stort äventyr. Odlare känner igen varandra- de vet att i varje planas historia innefattas hela jordens växande.

Jag tror bestämt jag är en odlare, även om jag gillar att bygga. Det är inte samma sak. så engeligen är jag nog en odlare som gillar att bygga, hmm....

Dagen har varit lång. M skötte sig galant, inga tårar ingenting. Hon plockade glatt upp sina leksaker och städade efter sig själv. Hon till och med tvättade sina egna kläder! Endast en gång fick jag ge henne 2 valsmetoden vilket såklart resulterade i att jag vann då jag valde att välja ett annat alternativ , än det hon inte ville göra, som var betydligt sämre än att gå o lägga tillbaka kikaren där hon faktiskt tog den.

Jag känner mig verkligen välkommen här! Att få ett eget kreditkort (inte signat i mitt namn så då förstår ni) visar på att dem litar på mig till fullo, det gillar jag.  Eftersom jag igår köpte mig träningsgrejer ska jag o anna träna imorn, tack för det televerket. 

PUSS


Gokvälll

Denna tidiga uppgång för dagen har gjort mig riktigt trött så jag antar det finns någonting bra bakom det allra mesta, right? Imorgon börjar min första riktiga dag och det ska bli så kul att få vara mer ensam med M för att lära känna henne bättre! Alla löv har snart trillat av sin sista pinne, preccis som jag trillat av min några gånger . Det känns som vi verkligen håller på att gå mot den kallare tiden på året, trist men sant. det känns också som att detta är starten ¨på någonting bra, en av de saker jag väntat på i livet!

J had a game today. dem förlorade men han var dukig. Mormor o morfar kom över och vi åt middag, fläsk, riktigt gott. jag tror visst jon blund varit här flera gånger redan och innan han väcker någon annan så är det lika bra att släppa in honom.

god natt eller snart godmorgon mina vänner på andra sidan atlanten


Nyvaken

Vaknade kl 8, dvs för 30 min sen, betyder det att jag är liten på nytt nu och ska börja vakna tidigt på mornarna? betyder det att jag inte är en typisk ungdom som sover till 12 eller 1 på dagarna? För mig känns det ganska bra eftersom jag faktiskt ska börja jobba imorn :) idag står det hockey på schemat så bara att följa med strömmen! :)

Trött dalkulla förtjänar sova i sin säng

Äntligen hemma! Inte för att jag inte har haft en trevlig kväll för det har jag, men när jag nu ligger i sängen och tänker efter så är jag ganska trött, i guess det är smällar man får ta. Jag vet inte vart jag ska börja. Som så många gånger förr har jag redan nämt hur unbelievable New York city var, för det var det!
Flygresan hit gick mkt bra efter många om och men. Vi skulle först, utanför flygplatsen i New york, ta o checka in våra väskor. För det första så hade jag övervikt, för det andra så  skulle vi tydligen betala för våra väskor. Mannen var väldigt snäll och lät mig ta ur lite saker, 2 böcker närmare bestämt, för att sen slippa övervikten, thanks.  Nu till nästa problem! Mitt  NYA kort funkade inte och vi kunde inte betala med pengar så vi fick helt enkelt gå in för att checka in oss själva, till en början. vi bad genast om hjälp för C i mitt sälsskap hade ingen biljett, hon skulle bara behöva signa in sig med sitt passs men det fungerade inte. Kvinnan suckade ett x antal ggr och tyckte antagligen att vi var stupid tourists som egentligen inte borde resa "själva" men hey, dem är väl till för att hjälpa visst? Väl igenom alla kontroller var det snart dags för att flyga. bortsett från mannen som inte kunde sluta knäppa med sin penna gick resan bra. Planet var sent pga stormigt väder i Chicago så vi anlände 25 min senare än tänkt! Väl på flygplatsen tog jag o marie, en tysk tjej, oss ner till bagaget och där fann vi våra familjer! Bissing kom hela familjen,  inklusive hunden, och hämtade upp mig. jag hade ett trevligt samtal med Joey och han underhöll mig bra hela resan hem! Dem tog med mig ut för middag på deras bästa pizza ställe, såå gott!

Imorse hade jag ställt klockan för det var dags för banken besök och fotbollsmatch för Joey. Det enda problemet var att stupid me hade glömt att kl bara var 07.30  och inte 08.30 som jag trodde så jag var tyfligen uppe med tuppen! Duschen var v'lbehövlig sen bar det iväg. runt 1 eller 2 tog jag o kim bilen för en liten shopping runda och inhandlade lite schampo, balsam hos frisören. Köpte , eller jag köpte inget av det, fick åxå ett föreplattnings skydd som både var skyddande och reparerande, bra! Vi tog oss sedan över till joels syster och där hittade vi även farmor, så nu har jag även träffat dem. Vi tog med oss M  för att shoppa joeys "kostym" för kvällen sen var det hemåt som gällde. Förresten så var det jag som körde den turen, i min blivande bil. Jag ska ha en volvo cc för användning, det känns tryggt. Automat körningen gick betydigt enklare än väntat och det var inte ett dugg svårt, mer bortskämt må jag säga! :) Så efter 3 halloween partyn känner jag mig nu trött nog att stänga ner datorn för en underbar sömn i min stora säng! jag har hamnat i en mycket passande familj. 

Jag saknar hemma det gör jag, men detta är så spännande, jag kan inte säga att jag har hemlängtan. Ta inte illa upp mamma och pappa, var bara stolta över att er dotter är stor dog att åka på sina egna äventyr för en stund!

Stor PUSS

RSS 2.0