L.A

Flygresan gick stralande! 4 timmar och vi landade sakert i L.A :) husbilen ar haar och imorgon bar det av till stranden for att bosatta oss vid en lagun. Solen skiner sadar underbart fast klockan ar 5. aterstar att se vad morgondagen har att bjuda pa.

Hoppas det snoar i sverige, det tycker jag ni haft alldeles for lite av, dags att han "daruppe" ser till att det kommer ner lite (sa som ni har klagat pa bristen av sno) ;)

Solong Chicago

Hello Cali :)


skynda dig nu

Aldrig har jag någonsin rest med så lite packning och ändå så mycket. Sommarkläder, en klass för sig.
Banan muffinsarna är klara, nu väntar dem bara på att få glida ner i någons mage (vilket inte kommer bli så svårt)  Om jag hade haft en nanny när jag var liten hade jag garanterat velat starta resan med en sådan.

Dags att luta sig tillbaka. Detta kommer bli en spännande resa på alla sätt och vis. Disneyland och massor med annat kul. Nej klockan, nu får du ta och skynda dig lite. Jag är, för en gångsskull, klar flera mil i förväg!

Mormor: Jag har ingen aning om posten, det ska nog lösa sig det med! Molly har i alla fall en säker sovplats, vilket känns bra!

ett och två timmar

Klockan är ett och jag ska nu ta mig lite mer än 2 timmars sömn. Sen tänker jag gå upp pigg som en lärka,  och baka bananmuffins för att sedan packa det sista. På återseende om några timmar


En dag

Underbart. Och snart kommer allt det man så länge har längtat efter. Kan inget annat än le

Jag kan inte riktigt sova än

När man har massor med saker som pågår runt omkring gör man plötsligt bara tvärnit för en stund. Jag råkade göra en sån där tvärnit en kväll som denna. Jag gjorde en tvärnit för att fylla på syre i mina syrgastuber så att jag kan fortsätta dyka ännu lite djupare. Dyka på en sån där spännande upptäcksfärd för att sen hoppas kunna passera den där grumliga delen jag just råkade stöta på. Den delen som man gärna vill komma förbi eller se igenom på en gång. Man vill se allt vackert den döljer, man vill liksom bara se det klara för att slippa bilda sig en egen bild/uppfattning av vad som döljer sig på andra sidan. 

Det kan inte alltid vara lätt att vara barn, förälder, hund, krukväxt eller vad man nu är. Precis som att det inte heller kan vara särskilt lätt att rena ett helt hav genom ett enda kaffefilter. Det säger sig själv att kaffefiltret kommer bli överfullt och även då också att man måste tömma ur det för att kunna fortsätta rena havet så man kan se klarare och klarare för varje gång. Renar man inte detta kaffefilter kommer havet snart att gro igen. Det hjälper alltså inte att man renar havet en gång så länge man inte kastar bort "sumpen" och ger plats för de 1000 andra "kaffesumpar" man stött på. Ligger sumpen kvar kommer den fortsätta grumla vattnet och man kommer ständigt få bilda sig en egen uppfattning om vad som finns på andra sidan istället för att simma sig dit.

Varje dag försöker jag simma genom vattnet som någon annan grumlat till. För varje dag jag simmar känner jag hur stark jag blir. Jag behöver egentligen inte simma så djupt såvida mitt reningssystem fungerar för egen del. Det är mer när jag besöker andra vatten som jag ser att det är grumligt. Blir alltid lika nyfiken vad som döljer sig bakom detta grumliga vatten? Med andra ord undrar jag vad som fått vattnet så grumligt. Har förmånga fiskar fastnat på ett och samma ställe för att förorena vattnet med all skit dem kan klämma ur sig eller hur fungerar det egentligen?  

Time is passing so fast

Mindre än en vecka, längtar


Holy cow

Flera gånger om. Snön vräker ner (?) och det ska föreställa gå mot vår och ljusare tider! Tror visst Sverige snodde våran sol. Trevligt att ni behagade göra det just idag när vi hade behövt den som mest...
Ännu fler visningar idag och jag tror bestämt jag skyndar mig ut ur huset för nästa jobb.
Ser till att pricka in lunchen lite bättre än 6 på kvällen så ska jag nog kunna vara lite trevligare idag ;)

4 timmars sömn och inga städerskor visade sig vara början på en lång dag

Någon liten ynkling till cocosnöt lyckades hålla mig vaken alldeles för länge.
Klockan 6 ringde klockan. Kändes nästan som soppatorsk när städerskorna inte dök upp klockan 7 som vi alla väntat på. Av någon underlig anledning droppar dem in en och en halv timme senare. Tur för dem att jag inte är som Mr youngman och skickar noticer hem när "eleverna" är försenade.
mexikanarna är tillbaka när jag njutit av friska luften en timme. (tur var väl det för dem bjuder då inte på någon frisk luft)
rundtur på Sams med lillfröken. Eftersom mexikanarna inte är särskilt smarta tvingas jag sen använda det välkända fönstret som leverans/insmygningssväg. Några sekunder senare kommer Sue inhojtandes på gården. Nog för att jag visste att vi planerade sälja huset, frågan är bara vem som missade tala om den lilla detalen att folk skulle komma på visning idag?
Med Sue som "boss" och min hjärna som inspirerande inredare/dekorerare har jag aldrig varit så slut efter över 3 timmars städning. (ska då tilläggas att städerskorna redan varit här) Jag har heller aldrig städat ett 3 våningshus så snabbt. frågan är om jag någonsin gjort det och har något att jämföra med?!  Utan att fundera på saken flyttade fingrarna saker hit och dit, fort nog så att hjärnan inte längre fick chansen att säga vad den tyckte om saken. Efter klämda fingrar och en sen lunch (efter frukost klockan 7) , snarare lunchmiddag efter klockan 6, och stress av all dess slag var jag nog inte den charmigaste svenksa tös man kunde hitta i chicago en dag som denna. (ska tilläggas att jag då inte gav ut mitt nummer som den efterhängslade mexikanaren bönade och bad för)

Så Ellen, även om jag lät lite bitchig i telefonen, det var såklart inte till dig den lilla insidenten var till :)

"I want you to stay, for a long time"

Att ljuga har inte varit min starka sida. Lärde mig dock någon gång att ibland finns det tillfällen när man får ljuga. När det inte gör den andra något ont. I dag bode jag ha fått tagit till den metoden. Insåg det några sekunder för sent.

Mexikanarna hade kunnat vara klara med sin målning och inte behövt komma hit imorgon. Nu är det tydligen så, enligt historier som berättats, att mexikanare är lite extra förtjusta i vita flickor. Till en början förstod jag inte alls vinken, man är ju i regel trevlig mot alla människor och ger varje människa sin chans.
För att göra en lång dag kort så kunde jag efter dagens slut inte längre räkna på mina fingrar hur många gånger jag fick frågan: "do you have a boyfriend? Why not?"


staaaaaars

Stjärnklart på himlen, så många stjärnor jag ser


fortsättning följer flickor....

Kan hända att det också finns en väska med i spelet. Intressant innehåll.

1 Paket tuggummi
Hur skickligt man än spelar så blir det inget kyssavslut om man har dålig andedräkt.

1 Paket kondomer, med glidmedel
Nödvändigt inte bara för den händelse att man har sex utan också för den psykologisk skjuts man får av att veta att man är förberedd.

1 Blyertspenne, 1 Kulspettspenna
För att skriva ner telefonnummer, göra anteckningar, framföra trolleritrick, analysera handstilar.

1 Luddtuss från torktumlaren
bra att ha till hands när man kör en luddinledare. Gå fram till en tjej , stanna, stryk tigande bort lite ludd (som man har dolt i handen) från hennes kläder, fråga:" Hur länge har du haft det där skräpet på ryggen?" och räck sedan fram luddtussen.

1 digitalkamera
Först tar man ett foto av sig själv och en leende flicka, sedan ännu ett som man låter få en mer allvarsam prägel och till slut ett där man kysser flickan (på kinden eller munnen). Efteråt tittar man igenom fotona med henne. Vid det sista fotot säger man:"Vilket stiligt par vi är, tycker du inte det?" Om hon istämmer är det fritt fram.

1. Ask Tic Tac-tabletter
För ett Tic Tac nummer.: Lägg två Tic Tac tabletter i handen. Ät den ena väldigt långsamt. Mata henne med den andra. om hon tar emot den, så säg: "Det var en sak jag glömde berätta. Jag är en sån som ger med ena handen och tar tillbaka med den andra. Jag vill ha tillbaka min Tic Tac." Sedan kysser man henne.

Läppbalsam, Coverup, eyeliner,kleenex
Otimal makeup för män.

Fusklapp, tre sidor
En sida med favoritnummer som man snabbt kan ta till. Två sidor med nya nummer och repliker att öva på.

1 Uppsättning runor av trä i en tygpåse
För runläsningar.

1 Anteckningsbok
För telefonnummer, anteckningar, trolleritrick och Ross Jeffries inledare med den hafsige streckgubbetecknaren, i vilket man med allvarlig min ritar ett portträtt av en tjej , säger till henne: "Din skönhet har inspirerat mig till stor konst" och sedan visar henne en streckgubbe med en titel som "Halvsöt tjej på kafe, 2010"

1 Kryptoljushalsband
Självlysande halsband att påfågla sig med.

2 omgångar falska piercingsmycken till öron och läppar
Optimal kroppsutsmyckning.

1 Liten bandspelare
För att i smyg spela in sargningsobjekt så att man efteråt kan spola tillbaka och kritisera det sagda.

2 Billig halsband i reserv, 2 tumringar i reserv
Att ge till en tjej som pesent efter ett lyckat nummeravslut. Först ska man fråga: "Du är väl inte tjuv?" Sedan ska man sakta ta av sig halsbandet eller tumringen, sätta det eller den på henne, kyssa henne och säga: "Det här smycket är fortfarande mitt. Det är nåt som påminner dig om mig. Jag vill ha det tillbaka nästa gång vi träffas." När hon har gått ersätter man smycket med ett av de reservsmycen man har i väskan.

1 Liten Uv-lampa
För att peka ut damm eller ludd på tjejers kläder- en neg.

4 Provflaskor av olika EAU-DE-COLOGNER
Fö att lukta gott. Och för att köra en inledare med en eau-de.cologne: Man stryker olika sortes eau-de-cologne på handlederna. Sedan får en tjej lukta på ens handleder och välja en favorit. Därefter gör man en markering på den handled hon valde. Vid kvällens slut gör man en sammanräkning och får veta vilken doft man bör välja.

Redskap för olika trolleritrick
För att böja gafflar, få cigaretter att försvinna och ölflaskor att sväva fritt i luften.


Neg- En tvetydig kommentar eller tillsynes oavsiktlig  förolämpning riktad till en kvinna som en raggningsexpert nyss har träffat, med avsikten att aktivt demonstrera för henne (eller henens väninnor) att han inte är intresserad. Till exempel: "Vilka fina naglar, är de äkta?" man kan också negga någon genom att aktivt demonstrera brist på intresse för henne genom att yttra något tvetydigt, förolämpa henne på ett sätt som verkar oavsiktligt eller ge henne konstruktiv kritik.  


Everytime it happens, I keep telling myself, it happens for a reason

Historien är urslängd, påväg på semester. Hoppas den tar lång semester, trivs sjuk bra och får jobb någon annanstans än här. Jag är inte någon arbetsgivare att förhandla med


reklam

Ett stort problem när jag blir förälder. Alla dessa reklamer får detta barn att vilja ha så mycket. Det är inte så att dem glömmer heller, vilket man såklart tror, om inte mer hoppas. Inte alls. Här kommer vi ihåg varje liten leksak vi sett från ICarley reklamen. kanske får åldern dem att glömma med tiden? Man kan ju alltid hoppas


Spelplanen...

Den ultimata spelplanen för en man. Hur han som skickligast ska vinna det motsatta könet. Flickor/damer/kvinnor - SE UPP!

1. Le när du kommer in i ett rum. Spana in sällskapet med måltavlan och följ 3 sekundes regeln . tveka inte . ta genast kontakt.

2. börja med en inledare som du lärt dig utantill, eller kanske till och med två eller tre efter varandra.

3. Inledaren bör få igång hela sällskapet, inte bara måltavlan. När samtalet har kommit igång ska du mestadels strunta i måltavlan. om det finns män i sälskapet ska du istället koncentrera uppmärksamheten på dem.

4. Ge måltavlan en av de många neggar som kommits på. Säg till henne:"Du rynkar så gullligt på näsan när du skreattar." Se sen till att hennes vänner lägger märke till det och skrattar åt det.

5. Förmedla din personlighet till hela sällskapet. Gör detta med hjälp av berättelser, trolleritrick, anekdoter och humor. Ägna särskild uppmärksamhet åt männen och de mindre attraktiva kvinnorna. Under tiden komer måltavlan att märka att du är medelpunkten för uppmärksamheten. Du kan spela upp några inlärda scener.

6. Ge måltavlan en ny neg om tillfälle ges. Om hon tillexempel vill titta på bilderna så säg: "Gud, vad hon är hagalen! Hur ska man handskas med henne?"

7. Fråga gruppen: "hur känner ni varandra allihopa?" Om måltavlan är ihop md en av killarna, ta då reda på hur länge de har varit tillsammans. Om förhållandet är alvarligt, så dra dig artigt tillbaka genom att säga: "det var ett nöje att träffa dig".

8. Om hon inte är upptagen, så säg till sällskapet : "Jag har visst varit lite dryg mot er vän. Är det okej om jag pratar med henne en stund? Det svarar alltid:" Visst , det går bra. Bara om hon själv är med på det." Om du har utfört tidigare stegen på rätt sätt, så är hon det.

9. Isolera henne från sällskapet genom att säga att du vill visa henne något coolt. Ta henne med till ett bordi närheten och uppmana henne att sätta sig. Kör ett kinotest genom att hålla henne i handen när du leder henne genom folkvimlet. Om hon kramar din hand är det fritt fram. Håll utkik efter fler TPI:n

10. Sätt dig hos henne och gör en runläsning, något som fänglsar henne och väcker hennes nyfikenhet.

11. Säg till henne: "Skönhet är vanligt, men det är ovanligt med styka och livsinsikt. Vad har du i ditt inre som skulle få mig att vilja lära känna dig mer än som bara ett ansikte i vimlet?" Om hon börjar räkna egenskaper, är detta är ett positivt TPI.

12.Sluta prata. Inleder hon samtalet på nytt med en fråga som börjar med ordet "ja?", har du nu sett tre TPI:n och man gå vidare till ett......

13. ..... Kyssavslut. Säg helt oväntat: "Har du lust att kyssa mig?" Om miiljön eller omständigheterna inte inbjuder till fysiskt umgänge, ge dig då en tidsberäkning genom att säga: " Jag måste i väg, men vi borde fortsätta med det här." Se sen till att få hennes telefonnummer och gå därifrån.

TPI: subs (tecken på intresse) En signal en kvinna sänder till en man och som indirekt avslöjar att hon är attraherad eller intresserad av honom. Till dessa antydningar, som i allmänhet är oavsiktliga och subtila, hör att luta sig fram mot en man när han talar, att ställa vardagliga frågor för att hålla liv i ett samtal eller att krama hans hand när han fattar hennes.

Tresekundersregeln: En princip som säger att en kvinna bör kontaktas inom tre sekunder efter det att man har fått syn på henne. Avsikten är att förhindra att mannen tänker för mycket på själva sättet att ta kontakt och blir nervös. och även att undvika att han stöter bort kvinnan genom att stirra för länge på henne.


Har du någonsin sett en katt leka med ett snöre?

Så länge snöret dinglar ovanför huvudet, alldeles utom räckhåll, blir katten som tokig och gör allt för att försöka fånga det. Den hoppar upp i luften, dansar omkring och jagar snöret genom hela rummet. Men så snart man släpper det så att det hamnar mitt emellan kattens tassar, då tittar den bara på det ett ögonblick innan den går därifrån. Den är uttråkad och vill inte längre ha snöret

Ibland funderar jag på hur det hade varit om jag en sommarkväll, som spenderades med några jag tykcer väldgt mycket om, hade tagit fram ett paket socker och "sparat" alla härliga ansiktsen, röster och underbara minnen i där. För att sedan stoppa ner dom i resväskan, ta fram paketet när man ibland behöver lite extra. Smaksatt stimulans, med all säkerhet


om någon frågat mig om jag kunde städa slottet

då hade jag säkerligen sagt ja, utan att fundera på saken. När värmen behagar stanna så kan man inte låta bli att njuta. (även om man så står och "krattar" hundbajs från gården) vilket jag i och för sig behagade göra en dag som denna. Inte nog med att jag krattade ihop det så lyckades jag också, mellan alla låtar ipoden valde att spela hejvilt, få det att fastna sådär härligt mjukt och geggigt under skorna. Gratis är gott, är det inte så man brukar säga?! Kände nästan hur värmen smög sig upp genom skosulan och nådde den hålfot jag egentligen inte har. Mysigt. 

Alltid lika intressant att spendera lite tid med enbart sig själv som sällskap. kanske inte är så bara egentligen. Först då hör man alla ljud man vanligtvis inte brukar höra. Jag kom just att tänka på det för att jag uppmärksammade en liten fluga för ett litet tag sen. En mycket liten sådan. ingen bamse jätte som vi brukar ha hemma i söramsberg. (En sån där som kan hålla en vaken hela natten, hur trött man än är). Här var det för omväxlighetens skull bara en liten söt fluga som säkerligen inte väljer att störa mig en natt som denna




Önskar jag kunde krama dig som här, som alla de där dagar när vi inte brukade göra någonting.
Idag är det den första av alla dina födelsedagar, på säkerligen 15 år ialla fall, som jag inte kommer kunna vara med och fira dig (jag fick gå in i ditt hus när jag var 5 va?)
Det finns så mycket jag saknar hos dig. En av få som känner mig utan och innan. Vi behöver inte säga mycket till varandra, ändå förstår vi vartenda litet ord och mening som inte ens har blivit till. Fantastiskt vad fina människor det finns, fatastiskt vad lycklig jag är. Hoppas din dag blir underbar på alla sätt och vis. Vi får fira lite sådär i efterhand. Puss och Grattis underbara du <3


love is all around me

I wanna see your smile again, so I wonder when
When do I gonna see your smile? please be home in a while


Bättre att förlora några strider medan du slåss för dina drömmar än att du blir besegrad utan att du ens vet vad du slåss för.


smile. Cause I like to

Har nog aldrig förut känt en sån glädje och lättnads känsla strömma genom kroppen på en och samma gång. Inte förrän nu.  En glädje som vanligtvis nog skulle ha varit en liten besvikelse. Besvikelse i form av att inte vara nöjd. Jag vänder nu istället på det hela, vilket jag också ska insistera på att göra i fortsättningen. (jag kan ju inte intala en 7 åring att göra något jag själv inte kan följa. Hur kan jag då kräva det av honom) Därför känner jag numera stor glädje med mig själv för att jag har skrivit min första tenta,på engelska, som erkänligtvis var svår. (säkerligen betydligt lättare för dem som har det rätta modersmålet för landet som hjälpmeddel).
Här har jag nu massor av lärdom att hämta, både vad gäller språket men också gällande rättvisa och allt vad det innebär.
Kanske finns där också en rättvisa, en som enbart riktar sig till mig själv. Någonstans mellan dessa rader. Det känns som jag gjort en betydligt större flytt än jag förväntade mig. En flytt som jag inte ångrar en endaste ynka futtig sekund.

Jag kan bara säga att med allt som jag har omkring mig, "hemma" och här, så mår jag förjäkligt bra, det ni :)

"Opportunities to find deeper powers within ourselves come when life seems most challenging"


när önskade man att man var narkoman?

500 ml orange juice och två rostade mackor, med flera skivor skinka och sylt ska tilläggas. (Känns nästan som en hederlig helg frukost i dalsjö när jag tänker efter) 
Ibland önskar jag att jag var kaffenarkoman

Jag ber till gudarna flera gånger om att det fastnar och att det fastnar på rätt ställe



they paved paradise to put up a parking lot

Jag kan fortfarande inte förstå att jag kunde vara så korkad att glömma nyckeln, för andra gången dessutom. Okej att man gör det en gång. men sen säger man ju alltid en gång och aldrig mer. Ljuger man alltså då eller har man bara behagat gömma dessa hjärnceller som skulle hjälpa en att komma ihåg det för resten av livet? Jag tror bestämt att det var vad min gjorde.

liten uvstickare. Tänkte på en sak när jag och mormor var downtown i måndags. jag vet inte hur många gula taxibilar som trodde att vi vinkade in dem (I och försig hade ju mormor en tendens att vinka lite för mycket men i alla fall) så tänkte jag på big yellow taxi. av någon anlednign kändes bara låten i sammanhanget så självklart. 
"you don't know what you got 'til it's gone"

då har man gjort det igen...

Då har man gjort det igen ( det kan man lugnt säga) Jag trodde ju aldrig att jag skulle göra om det dock. Jag tackar, från djupet av mitt hjärta dessutom, gudarna för att solen behagade skina och att det är mars månad.  jag tackar också för attt jag har atomatisk garagedörröppnare i bilen. Utan den hade det nog blivit ännu ett träningspass. IStället kunde jag nu starta bilen och hämta den där "saken" som så vackert hängde på väggen. Jag slapp frysa (vilket också hjälpte mig att inte stressa som sen resulterade i en säker övergång) Ingen soptunna som stod i vägen heller för den delen.

Ja, jag har lyckts låsa mig ute i detta hus, för andra gången ska tilläggas. Jag har därmed också gjort två inbrott inom loppet av 4 månader. Nycklarna hängde dessutom lika ironiskt nog (men sant) på kroken när jag, säkert denna gång, smög mig in genom köksfönstret. Betydligt smidigare än sist. Kanske lär man sig av sitt förflutna? Dock vet jag inte om detta är något bra att lära sig


RSS 2.0