If you have a dream, you better be on it

For all gifts from problems, they are all about learning


Julafton i chicago

" To us a child is born, to us a son is given.. his name is the mighty God, the Prince of peace"

En Svensk jul går aldrig att ersätta det kan jag nu med säkerhet konstatera!  Värmen som sakta smyger sig med blodet ut i venerna går inte att köpa, inte ens för miljoner dollar. Känslan av närhet från nära och kära är just nu långt borta, alldeles för långt borta om ni frågar mig. Trots det så omges jag nu av underbara människor. Kanske har jag The bissing family att tacka för att jag inte satt och grät i en grå trist ensamhet denna jul.
Pengar kommer aldrig i världen kunna köpa lycka, sant som det är sagt Georgia. Men jag känner ändå hur ettt lyckorus fortfarande rusar genom venerna och fyller kroppen med glädje, glädje i lagom mängd, nästan så det kokar över, men bara nästan. Gitarren är på plats, inte den billigaste vill jag lova, frågan är bara om den kommer få mg att spela bättre för det?! Det tog mig ca 5 minuter att inse att vi stämde den "upp och ner", med det menar jag att vi stämde den nerifrån och upp och inte uppifrån och ner. Ett mirakel att strängarna inte gick av. Örona fick istället ta värsta smällen. Tur jag inte la så stor vikt i att fråga dem hur det lät, svaret hade defenitivt inte blivit det bättre. Kvällen börjar lida mot sitt slut och min första, och antagligen sista, amerikanska jul har innehållit så mycket känslor och upplevelser. Bilresan hit fick verkligen tankarna att sväva. Jag svävar fortfarnde på moln, väntar bara på att någon ska komma och ta ner mig på jorden igen, fortstätta den underbara saga som jag lämande. En saga där ingen riktigt förstår innehållet än så länge.  Som alla andra sagor har förhoppningsvis min saga också ett lyckligt slut. Mina kära vänner har nu säkerligen sovit ett par timmar efter en utekväll som inte slutade som tänkt.

Jag letar nu föbrilt efter något jag inte hittar, en nål i en höstack, värdelöst!



vem bröt den vackra tystnaden????

Jag trodde aldrig att en 7 åring kunde få en att skratta så mycket, tro mig, jag hade fel! Vi har precis kollat på pippi långstrump och han har funderingar från allt mellan himmel och jord, inte mina tankar?.......! " Hey Sandra, what if I´m not gonna sleep before Santa comes"? "when is he supposed to be here"?  "where do you think he is right know"? I think you gonna be a writer when you´re getting older, Oja självklart! ja bra fråga vart tomten är, jag överlämnar den frågan till dig mamma.  sen var det  visst godnatt för den pojken och nu snarkar han bredvid mig i min stora säng, som tydligen var för liten för oss båda iaf om han får bestämma.

24 dec lider mot sitt slut och jag har upplevt en svensk julafton i ett annat land som inte ens firar jul samma dag som mitt eget. Jag har varit till kyrkan på min julafton och sjungit engelska sånger och bett, det du mormor. Inte illa må ja säga! Jag har också varit den där nannyn som pinsamt nog bröt den vackratystnaden i kyrkan, knappt ett andetag hördes. Alla väntade spänt på att dem skulle börja sjunga medan jag lyckades slå på högsta volym ist för att stänga av mobilen. inte lätt när elektroniken beter sig annorlunda ska jag säga. bjöd säkert på ett litet skratt hos någon medan någon annan höll på att sucka ihjäl sig inombords. Jag bryr mig inte, jag valde bara att använda min energi till något positivt. Jag skrattade, om jag gjorde. Inombords dock men det räckte för mig!
Jag kan ha fått den mest efterlängtade julklappen någonsin, ska bli kul och se när jag känner den känslan igen. Barneltandborste, age 3+, love it Mammi. Som ett barn ska göra, Em hjälpte mig, slet hon upp paketen och trodde att allt innehåll var till henne. Så fort hon insåg att det fanns mer paket sket hon fullständigt i vad paketen innehöll, det fanns ju mer spänning i att öppna resten. Spänning är ändå en stor del av vad som får livet levande. Kanske därför jag är som jag är

All kärlek till mina underbara vänner och familj, Imorn är det min tur att fira jul, det ni :)


På begäran av Mrs Strandenholm

Tyskar är inte som svenskar, noway. Tacka vet jag sverige och lite ickeoförskämda människor.
Istället för att kasta skit på tyskarna så bjuder jag på lite bilder











En riktigt hejjare på att hjälpa till



Lortigt vatten?




'

" Komigen nu Sandra, knäpp nån gång!"



Städerskorna har varit här


















''




Paket från Sverige <3



Silvertejp var det ja








Du är inte klok mamma















Hejja vagnen :D






Perfekt tajming:D




En hel del shopping





























IKEA, kära svenska företag

Doften av Sverige fick mig nästan att fälla en tår idag, igen. Ikea kära Ikea. tre timmar och 1500 kr fattigare. Mycket revligt sällskap och en välbehövlig utflykt, vad mer kan man säga.  Mycket har kommit ifatt mig det senaste dagarna. Kanske för att det är svensk julafton om 4 dagar och jag inte har samma julkänsla som jag brukar. Kanske för att jag inte behövt slita häcken av mig det senaste dagarna, haft smått panik för att allt inte är klart, för att sedan riktigt njuta av friheten som dessa dagar bringar, JULLOV! Vart tog det hederligga jullovet vägen? Vart tog skolåren vägen, försvann dem bara med vinden för att aldrig komma tillbaka?
Har precis slagit in massor med julklappar och än finns det fler kvar. Allt jag önskar just nu är att jag kunde slå in ett paket till mig själv, en snabbticket home, 15 minuter snabbflyg över atlanten, ta vara på en dag eller två hemma för att sedan ta detta snabbflyg på 15 minuter tillbaka. Den som kan ge mig det i julklapp kan ju gärna ge mig den lite i förväg, det säger jag inte emot.  Jag lovar jag ska inte skälla på den som skvallrar

It´s a hole in my pocket, It´s about your size


Paket från sverige :)

tänka sig att ett paket kan få en att känna sig så liten igen. efter 4 timmars shopping kom jag trött hem. Offrade sista kraften på att springa till ytterdörren när Kim sa att jag hade fått paket. Jag slet upp det som ett litet barn, ett litet barn som inte ens kan bärga sig för att se vad det är inuti för att sedan strunta i innehållet och återgå till spänningen genom att slita upp nästa. Nu var jag inte ett barn fullt ut, bara till hälften, dvs jag slet bara upp paketet som ett barn sen beundrade jag innehållet länge och väl. Jag säger som madickens syster skulle sagt " du är inte klok mamma"
Med fyra godispåsar liggande bredvid mig produceras salivet som aldrig förr och det är inte jul förrän om en vecka, hur ska detta sluta? 

Pappa jag glömde förresten helt berätta! Jag tror verkligen det finns en logik med att du alltid har tävttat min bil. Joel frågade mig om jag kunde tvätta bilen i torsdags. Shit hur ska det gå tänkte jag, iskallt ute och så ska jag tvätta bilen och frysa fingrarna av mig, noway. Men visst kan jag göra det sa jag. Bra så fick jag beskrivningen till biltvätten. Väl framme står killarna på rad för att tvätta och sedan handdukstorka bilen tills den är torr, haha vilket skämt!  Jag och em gick in i värmen, julmusik spelades och chokladdonut till fröken löken. Underbart, så nu förstår jag äntligen varför du tvättade min bil pappa, det är så pojkar aggerar när det finns flickor i närheten ,visst :)  


det är insidan som räknas

Jag har aldrig gråtit inför så många som jag inte känner som idag. Jag har heller aldrig skitit så mycket i att jag faktiskti inte kände dem som jag grät mittframför ögonen på idag. Dem kommer säkerligen komma ihåg mitt ansiktsuttryck för resten av livet och hej det struntar jag fullkomligt i för glädjetårar är något vackert och jag delar mer än gärna med mig av dessa, om det så är till främlingar eller mina närmaste. Jag är fylld av lycka och fruktansvärt glad att det finns personer som är "bättre" än andra och verkligen vill hjälpa till.  Den enda som riktigt förstår min lycka borde vara du Lina Schultzberg. Det känns hemskt att säga det ,samtidigt som det är så underbart, men på något vis så uppskattar man saker ännu mer här, man är trots allt ensam. I ett främmande land. Bli inte förvånade om det kommer hem en lite annorlunda Sandra, med annorlunda menar jag  bara till det bättre. Kanske märks det inte utåt alls, men på insidan av mig själv kommer det synas. Och som mamma alltid sagt så är det insidan som räknas


riktigt bra simmare trots att jag är oxe

"Håll inte i flaskan samtidigt som du ska tvätta ansiktet" det var precis var jag tänkte innan jag, klantskalle
nr 1, hällde ut en hel del av mitt nyinköpta ansiktsvatten, suck. Ja kanske men egentligen inget att bråka över, så komiskt bara. vi är Nyligen hemkomna från en middag som serverade ett sovande barn, ett barn som fyllde år , ett som har en tendes att gnälla lite för mycket och det sista en blandning av lite allt möjligt, en vanlig dag med andra ord. Och ändå ligger jag fortfarande i min säng, ja det är ju faktiskt min ett år till, filosoferar om hur bra jag har det och hur mitt liv skulle ha sett ut om jag inte hade åkt. I nästa stund slår jag mig själv på käften, i tanken, tänker om tanken och struntar fullständigt i hur det hade sett ut. Även om det finns väldigt mycket som jag saknar just nu så finns det ingen lyckligare på denna jord som får chansen att uppleva något så lärorikt och spännande som detta. Det finns ingen som har så mycket att se framemot som jag, det finns ingen som trodde att denna tid skulle få mig att skratta så mycket, inte ens jag själv. För att förtydliga mina rader så är jag den lilla gulliga fisken som simmar i det stora havet och suger in varje lite våg, tar med mig något bra från var och en av dem, för att sedan simma vidare igen. Då ska ni veta att jag har blivit en riktigt bra simmare för att inte vara fisk :)


Från sirap till jelly belly

från sirap till smet. från smet till karameller. från blandade karameller till sorterade karameller. från sorterade karameller till torkrummet. Från torkrummet till glansering. från glansering till färgning. från färgning till torken igen. från torken och sortering än en gång, från en sista sortering och en jelly belly godis är nu färdig. Det tar oss en sekund att äta den men hela 12 dagar att tillverka den, fantastiskt!

Haha ja vi har varit på "studiebesök" idag på den kända jellybelly fabriken. såklart kunde vi nte gå därifrån utan några påser. Ser fram emot jul då jag får spräcka en


från världskrig till fred

Imorse var det verkligen världskig. Skulle man passerat detta hus skulle man utan tvekan stannat till, inte funderat en sekund, sprungit raka vägen in för att se vem som höll på att dö. Hur är det möjligt att tårar kan göra så ont? eller ja det är ju inte tårarna så klart men finns det någon logik i det?? säkerligen. Idag bestämde jag mig för att sätta mig ner med fröken löken för att reda ut vad som försegick i hennes kropp. tog henne i famnen satte oss i fotöljen och frågade henne vad som var fel. som jag mkt väl hade anat så var hon rädd, för att jag skulle ta större plats och få mer uppmärksamhet, kanske skulle jag ta familjen ifrån henne. Gav henne en väldigt logisk förklaring för att vara till en 3 åring. gav henne det största löftet jag någonsinn gett och för resten av dagen älskade hon mig minst 15 ggr!

Jag kan och kommer aldrig förstå vad hon har gått/går igenom. Men en sak är säker, jag har lovat henne något som jag vet att jag verkligen kan hålla, det är det viktigaste för mig

Draft: Dec. 15, 2009

Jag njuter som fisken i vattnet när vi har en bra dag tillsammans. Hon vaknade dock med dyngsur pyjamas, nöden har ingen lag som man brukar säga och duschen fick bli räddningen. Sen ner med tvätten, lakan och skyddslakanet i tvätten, Tänk om inte tvättmaskinen fanns. HÄr klagar vi på att vi måste tvätta, tvätta förhand så ska vi nog alla klaga lite mera.


den som kan tygla sitt hjärta kan erövra världen

Bättre att förlora några strider medan du slåss för dina drömmar än att du blir besegrad utan att du ens vet vad du slåss för? Ibland önskar jag att jag kunde ge hjärtat fria tyglar, våga kapitulera, om det så var för en dag eller en helg. Men jag vet att det är med kärleken som en stor damm. Låter man en spricka uppstå så att vattnet sakta kan sippra genom den kommer snart vattenmassorna spränga valkarna, efter ett tag finns det inte längre någon som kan kontrollera den våldsamma forsen.  Kärlek är som en drog. Först kommer euforin och den fullkomliga hängivelsen. Sedan, nästa dag, vill du ha mer.Du har ännu inte blivit beroende, men du tycker om känslan och tror att du fortfarande kan hålla allt under kontroll. Du tänker på den du älskar i två minuter och glömmer honom eller henne i tre timmar. SÅ småningom blir du van vid den här personen och blir tilslut helt beroende av honom eller henne. dDå går du och tänker på personen i tre timmar och glömmer den i två minuter.
om han/hon inte finns i din närhet upplever du samma sak som narkomanen när de inte kan få tag i sin drog. I det ögonblicket är du, precis som narkomanen som stjäl och förödmjukar sig för att få tag i det han behöver, beredd att offra allt för kärleken

Det finns en fara i att aldrig hitta vägen och det finns något vackert med att vandra den ändå


Hej hopp sockertopp

Mina ensamma dagar här hemma börjar lida mot sitt slut. Bakade lussebullar med Anna idag, resultatet får överses imorn. Nu blir det att gro fast ögonen i en bok och läsa några rader, godnatt

rostad macka med halvvarmchoklad och ett varmt bad fick bli räddningen

overdraft notice, hur fan gick detta till? det var i alla fall vad som låg i postlådan bland all annan post när jag kom hem. Rotade snabbt fram plånboken för att se om jag hade tappat kortet men nej det tittade glatt på mig och sa , hej ska vi shoppa igen? När du ger mig lite pengar tänkte jag. Jag gillar verkligen inte systemet i detta land. Jag tog ut pengar och kvar på kortet fanns 140 dollar. Jag handlar för ca 50 dollar och ändå ligger jag nu minus på kontot. I detta land registreras inte köpen över helgen och säkerligen inte förrän sent på måndags kvällen så att folk ska bli glada för att dem har pengar för att i sin tur tvingas betala avgift till banken då kontot ligger på minus efter slutet av dagen, sketna system!

Hungern tog istället över sorgen så en rostad macka med oboy och pepparkakor fick bli räddningen. kanske var det det underbara badet som också fick mig lite extra hungrig. Det borde bli lag på attt alla ska njuta minst 30 min i ett varmt bad, så varmt att man verkligen fryser när man ska gå upp, helst av allt ska det också vara någon som står med en stor handduk och lindar runt en!

Har nyligen pratat ett 2 timmar långt galet samtal med LIna. sjukt att man kan prata så mycket minnen tillsammans och verkligen inte upplevt 1/100 av dem tillsammans. Men det kändes ändå som att vi lika gärna hade kunnat uppleva varenda liten del tillsammans. Hetsande som hette duga för att avsluta meningarna så fort som möjligt och en för dagen väldigt "manlig" Lina var vad som levererades. Kan fortfarande inte sluta skratta. Jag går på toa och väl tillbaka skriver jag av en slump bajja majja för att se om hon är kvar. LIna kommer tillbaka och lite lagomt hysterisk svarar : Är du kvar Sandra? Komiskt att du skriver bajja majja när jag har 1 dm vatten på toaletten, bajsvatten, eller ja det är ju bara kiss, vad ska jag göra?. Jag kan inget annat än att skratta och behöver såklart gå på toaletten igen. Lina kommer sedan tillbaka och frågar ivrigt, men klockan är 1 vad fan ska jag göra sandra? Har du inga handdukar på toaletten? Jo. torka med dem da? Det har jag ju gjort. Jag skrattar ännu mera. Hur många handdukar har du? 8 och jag har redan använt 7, haha! Nu var det bara 1/2 dm kvar på toaletten och ett olösligt probem kvar då Lina.....




saffran någon?

Finns inte så mycket att säga idag mer än att det nog inte var meningen att vi skulle få känna lite julstämning och baka några lussebullar. Med 5 killar som sprang runt i hela affären för att hitta det lilla rackarns saffranet och kom tillbaka tomhänta, såg jag så ett svart mörker över lussebaket och insåg att jag får göra det själv.  

Livet på andra sidan lever för övrigt och på onskväll - söndag kväll är jag alone home så den som känner för att komma på besök är mer än gärna välkommen, vem vet kanske har saffranet hittat sig bland hyllorna igen och väljer att titta fram. kom och leta saffran med mig, ja tack 

ton med kärlek 


I bet I´m gonna scare the heck out of you now but relax

Jo tack det var ju lättare sagt än gjort det. Jag har tydligen något som sitter fast bak i ryggen, något som kommer ta några gånger att få lös, men med dina muskler kan du väl säkerligen trycka ut det på en gång. Hur kommer det sig att larry alltid lyckas få dessa muskulösa good looking boys att laga mig? Jag är väl hel som jag är.
Med den kroppen kan jag ju säga att du scared the heck out of me när du med dina stora armar skulle krama lös delar i mig. Det var ju inte direkt min egen kroppsvikt jag fick över mig på golvet. Det var bara lyda order och falla pladask i hans famn, andas Sandra, andas. Inte ofta någon går ner på knä för en inte, dock behöver det förhoppningsvis bara hända på riktigt en gång under ens liv, den gången väntar vi nog ett tag med. 

Igår flög jag fram på gymmets springband. sjukt skönt, löste eventuellt vår gåta också flickor, eller ja mest min men ni är ju en stor del av den ;)  1 timme för sig själv med alla dessa låtar dunkande i öronen får hjärnan att aktivera sig helt frivilligt. Men det finns ju risk för att det dyker upp ca 1000 anda lösningar också, inte som ett korsord som bara har en lösning, endast en bokstav i varje ruta för att det ska gå ihop



something beautiful among the stars

Jag har en vän, en sån där alldeles speciell vän bland alla vänner, en vän som ingen annan har.
Denna hon, för det är en hon, hon har känt mig sedan jag var 6år och vi gick på lekis tillsammans. Att hon skulle bli min bästa vän var verkligen inget jag kunde tro då, hon hade ju sin attityd som 6 åring, undrar vart den tog vägen?
Min vän är en speciell vän, hon känner mig utan och innan och vi delar fruktansvärt fina minnen tillsammans och fler ska det verkligen bli, fler minnen med samma smak i grund och botten, ofattbart att detta händer?! Denna vän får mig verkligen att lysa om dagarna, hon får mig att sprcka av lycka, hon får mig att verkligen vilja fortsätta drömma. Hon fyller mitt liv med så mycket glädje och har ett hjärta av guld. Hon fyller en med värme och kärlek om hon så är vaken eller sover.  Jag befinner mig hundratalsmil hemifrån och ändå får hon mig att känna mig trygg i denna stad. Hon ger mig den energi jag behöver när man inte har det man är van att ha. Hon ger mig chansen att uppleva något nytt för att sedan fortsätta det kapitel vi slutade.  Denna hon heter Emma Davidsson och är en speciell vän som jag håller varmt om hjärtat, tack för att du finns <3




tågrälset har nu mera två räls, parallella med varandra, och tåget går återigen

Hur är det möjligt, hur kan en 3 åring bara ändra sig sådär? Som att solen skulle vilja möta åskan i en duell? Jag är glad att vi båda numera föredrar sol. Åska skapar bara massor med olyckor, även om solen torkar ut en ibland.

Fick nog den största kramen med massor av kärlek idag. Säkerligen den största kramen under mina 5 veckor här, tiden springer verkligen iväg. Ibland vill jag bara stoppa tiden lite och hinna spara lite mer minnen, finns det minnen man kan köpa för att mata in i sig själv så är jag mer än tacksam om någon kunde skicka mig dessa snarast, gladeligen!

Paketet är nu skickat så mamma du får den stora uppgiften i år att vara tomte, även på gatan ovanför, Grattis till utmärelsen :) TOmten kommer ha fullt upp med att åka med alla paket till Usa i år, jag ville inte göra dig besviken mamma så att du inte tror att tomten inte finns :) Å mormor, Molly bits säkerligen om hon känner på sig att hon behöver, förhoppningsvis så slipper vi dessa tjuvar, även om dem brukar glömma låsa dörren!


All kärlek från andra sidan


Kärlek till sverige

Jag bara älskar att man , trots att man är flera hundra mil bort, kan kolla på julkalendern från sverige! Em älskar det verkligen och det senaste två dagarna har hon varit rena guldbarnet! Hoppas jag inte sa för mkt nu?!  

Flera hundra mil hemifrån får en även att sakna vissa människor ännu mera. med mina händiga fingrar för dagen, och mitt pyssel, hoppas jag att jag ska skapa ett gott skratt för två nära vänner på andra sidan havet.

Det nalkas jul i alla hus här och dekorationerna slingrar sig runt var och vart annat hus, riktigt fint och julmysigt måste jag säga. Dock ska man tydligen passa sig i dessa tider, Kim berättade nu på kvällen att jag ska dubbelkolla dörren innan jag lägger mig. Joel bukar tydligen inte låsa den och tjuvarna börjar smyga sig in om natten. Är dörren upplåst kan dem ju tro att dem är välkomna vilket dem inte är. Jag har nu garderat mig med trevligt nattsälskap, Molly Bissing! Bättre får man ju leta efter

Godmorgon sverige

SMÄLTER

Jag smäler, ja det gör jag banne mig, flera gånger om. Som han rörde mig kropp, jag var verkligen inte närvarande med mitt huvud för fem öre, jag var någon helt annanstans, fråga mig inte var för det vet jag inte själv. Jag var ialla fall inte i det lilla mysiga rummet med underbar musik och vatten som droppade, enbart för de första 3 minuterna, det var allt, sen försvann jag någonstans. Min man ska också kunna masssera, det har jag bestämt mig för precis exakt just nu. Om jag så ska få lov att fråga om han kan massera, om icke tack och adjö! haha!  Detta var verkligen vad jag behövde, 15 minuter som blev till 22, och gratis, det ingick tydligen i mitt medlemsskap, hallelulja! Kanske värt att satsa på personligträning lite oftare, ialla fall om han tänker beodra fler killlar att ge mig den massagen, jag säger ju inte nej

Jag kommer sova gott och skickar en stor kram till alla min underbara vänner på andra sidan atlanten!
It´s not goodbye but solong just for now, close our eyes and we´ll always be near

RSS 2.0