Valborg närmar sig

Sprudlar av engergi samtidigt som jag vet att när jag lägger huvudet på kudden så kommer jag somna innan jag hinner räkna till 10. Valborg närmar sig och inte behöver jag bry mig om det heller. En sak är dock säker, hade jag befunnit mig på svensk mark hade det inte varit någon tvekan om vart jag hade befut mig. Två cocosnötter till underbara vänner befinner sig nämligen där just nu. Hoppas ni njuter av den fina brasan innan nästa, lagom till den årstiden då löven faller av träden och jag också kan njuta av en brasa med er.











Love you both and I do Miss you GIRLS

Börjar nästan tro på ett liv efter döden

Jag har de senaste dagarna skrivit på tangenter som inte innehåler å,ä och ö. Av ren vana fortsätter jag göra det även fast jag egentligen inte behöver. Efter en vecka av hjärnceller som brunnit, svordomar för det ena och det andra, har min dator tagit sig upp ur kistan för att leva med mig ännu en stund. Tur man har en värdmamma som inte ger upp. Jag såg begravningen framför mig. Inte längre. Min dator lever, det tackar jag Kim för


tack

Jag har aldrig ändrat mig som jag gjorde idag. All by a sudden. Från ingenstans. Alla pusselbitar föll på plats. Några personer finns det att tacka. Får dock bli en senare historia.

Jag har, som många vet, de senaste 4 åren velat bli polis. Jag har alltid gillat intrycket av sättet som dem arbetar på. Kommunicera med människor har alltid varit något for mig, särskilt det senaste 1 och ett halvt åren. Har alltid sett mig själv som en lättgörlig person, inte blyg och gillar att dela saker med andra människor.
Efter dagens lilla tripp till de "minderårigas fängelse" och ännu en fantastisk människa, som verkligen visste vad han pratade om, insåg jag att jag inte alls hör hemma i polisens kretsar. 

6 måndader i detta land har gjort mycket, på alla satt och vis. Kankse var det detta som krävdes för att jag skulle se hur långt jag kunde nå, vilka gränser som kunde nuddas innan man, med säkerhetslinor, hann rädda sig själv från att falla över kanten. Jag vet mycket väl att det första 2 månderna var väldigt vingliga. Ett tag kändes det som att man gick på lina. Lyfte man den ena foten för snabbt så vinglade man, andades tungt i väntan på att nervsignalerna skulle gå ända från hjärnan och tillbaka till foten igen sa att man kunde sätta ner den. Vissa dagar var linan tjockare och det var lättare att stå på den. På något vis känns det som att linan växte för var dag som gick. Den växte inte alls mycket men tillräckligt for att den idag ska kunna finnas där som ett tjockt rep som verkligen kan dra en upp om någon knuffar en.

Vad jag forsöker säga är att tiden här, med allt vad kommunikation och respekt har lärt mig, sa tror jag att mitt jobb numera kommer inrikta sig på att hjälpa barn/ungdomar. Barn som behöver bli respekterade och få chansen att få förklarat för sig vad som är rätt och fel, varför man inte "får/bör" göra si eller så, för att sedan också få chansen att dela med sig av vad dem har att dela med sig av. Det finns inga barn i världen som föds dåliga. Det är vad/vem man 'lär' dem att bli. Det är inte alltid lätt att vara en bra förebild har i livet.  När man väl har kommit till den punkt då man inser att man skulle kunna vara en av dem, en av dem som gjort valet och vill vara en bra förebild, först då har man kommit en bra bit på vägen. "You get what you give or you got to give what you wanna get". Två meningar som låter så självklara, ända tills man bestämmer sig för att det är så man själv känner, det är så man väljer att leva. Tills dess, beklaga er inte, ingen annan än du har rätten att bestämma över din kropp, dina val och dina tankar. Ett påstende kan ge någon en tankeställare som också ger personen en känsla i förhållande till tanken. Man kan aldrig styra någons handling, det är ditt val


ingen dator, ingen datordejt

Just nu sager jag inget annat an FAN!
Kanner inte ens en 1000 del av en procents chans att den ska vakna igen. Som att vacka ett lik ur kistan pa begravningen. nar hande det?? Nar sag man senast nagon bli raddad pa sin egen begravning?  Till raga pa allt sa varker halsen sa det gor riktigt ont i orat . Nog for att jag ocksa vet att allt sitter ihop men idag ar bara ingen bra dag.  I dag ar en dag nar jag bara vill ligga i sangen och kolla pa den dar sallskapresan som jag sa manga natter somnade till, utan att ens kolla. Sallskapet var for underbart. Istallet kommer jag nu vara utan dator, hur lange? who knows? Den som vill vara snall som tomten pa julafton kan ju ge mig en dator i 20 ars present. 

Nar man ar lite sadar sjuk sa ar man lite extra kanslig. Jag vill ha lite svensk karlek, nu tack
For er som jag lovat dator dejt i helgen, glom det for tillfallet. Sorry och pa aterseende nar vi bestiger mars igen





Gomma sig eller ej?

Det visar sig. Tur nog sa har man forhoppningsvis aldern inne och vet vad man har skrivit. Hur det an blir (Mr/Mrs"anonym") sa gar inte jorden under, sant som det ar sagt.
Ibland ar det dock lite svarare att aterfa luften. Inte som att ta forsta basta pump och pumpa upp cykeldacket igen nar luften behagat pysa ut. Eller kanske ar det sa det borde vara? Slang hit en driva med bra pumpar sa ska jag snart ta reda pa saken :)


 


Fan

Kanner att jag skulle kunna slanga datorn i vaggen just nu. Alla mina uppoffrade timmar, mitt slit, sena kvallar/natter. Ar det bara forgaves arbete sa vet jag inte vart jag ska fa kraften ifran for att skriva det igen. Bara for att jag hade det sista att skriva. Om min dator sviker mig nu sa kryper jag under tacket for en lang tid framover och tycker synd om mig sjalv.  Inte finns det nagon som kan trosta mig heller. Ibland ar det bra illa. I alla fall nar man fragar den som verkligen kanner den kanslan. Ingen kan riktigt saga emot. Fan for skaparen/skaparna av Virus och grattis ni har just forstort min kvall och alla andra kvallar jag arbetat. Vem ska nu radda mig?


Lets keep it up and smile

Chocken var nära, tro mig.
Stänger igen takluckan till bilen santidigt som jag stänger av den. Öppnar bakdörren och tar ur träningsväskan från barnstolen i baksätet. Tittar förvirrat omkring. Tittar inte bara en eller två gånger, till och med tre. Vad ser jag? Allt jag ser inom min vida synvinkel är killar, pojkar, GUBBAR!
Lost som jag var reagerade jag ändå på det "hey, are u with the adult soccer team?"
"Yes?" " great, u are with us, come over here"

Jag trodde jag skulle dö av skratt inombords. Vad säger man? Hej jag heter Sandra och inser just att jag inte har en chans i en nickduell med er, Good Luck u girl!!!!!

Högt gräs men konditionen överraskade dock stort. Tekniken hade som väntat gått lite i skymundan. Matchen gick förlorad, men det positiva är ändå att vi kan inget annat än att bli bättre och slå dessa ihop-plockade lag som spelat tillsammans hela vintern. Utmaningen har bara börjat. Skrattet ser ut att fortsätta hålla i sig. Lets keep it up and smile 


Man kan inte alltid få vad man vill men...

... efter att ha sett på Barnen i bullerbyn kan hon inget annat säga än att hon vill ha svensk sommar




Ladda, ladda batterierna fröken Mrs S, Sandra Nordkvist

Imorgon är dagen som ska avgöra vad jag gjort med mina snart 6 månader här. Helt ofattbart. 6 månader ett halvår, för att göra det enkelt, vilket inte riktigt kommer bli rätt, men 365/2 som resulterar i 182.5 dagar! Holy makaroner säger jag. Dags för några timmars sömn och på återseende imorgon, efter en galen kväll. Var så säker

På tisdag, på tisdag, på tisdag...

Ja, På tisdag då smäller det


I've got to be where my spirit can run free, got to find my corner of the sky

Every man has his daydreams. Every man has his goal. People like the way dreams have. Of sticking to the soul. Thunderclouds have their lightning. Nightingales have their song. And don't you see I want my life to be
Something more than long

Ganska roliga saker som har hänt. Senare historia dock.
Var och såg en smak av broadway idag. Nästan så tårarna tittade fram.
Lycka och leende barn. Vem som helst hade sett, precis som jag, lyckan i dessa barns ögon. Gnistan som fanns där, jag hade utan tvekan tittat på dessa diamanter på mitt bröllop och mer än gärna hoppat diamanterna som man måste köpa för pengar.
Lycka är inget annat än kärlek mina vänner, kärlek





It´s not always about age

I thought about it today. It was a long time ago but I can still remember when I had that conversation with mr H.
I don´t really know why I did remember it. Anyway I did, whether it was good or not. Today, I experienced the last thing that really proofed it. Maturity is not always about age. You can be 10, 20 ,30, 40 or 50 years old to admit it. All people are human, we all make bad desicions sometimes. The thing is, we have to accept it, and forgive, to move along and get over it. Even though sometimes it´s hard, that´s just one little rock that has been falling from the mountain. To reach the highest mountain we have to walk all along the trail, if it´s sunny or not. For some people it might take years while some people never gonna reach it, or get stuck on the way. I´m not saying that we´re not gonna watch or observe the stones and just ignore them all. Just remember, it´s all up to ourselves how much time we spend on each, and how we decide to spend it.

One thing I know for sure, taking this big step is probably the best decision I have ever done



All love to you

Min klänning kommer komma till användning, tro det eller ej.  Jag nästan visste att jag skulle få användning för den. Eller jag visste inte men jag hade en känsla. Magkänslan är alltid värd att lita på. Den får ha sina surhetsgrader men oftast är den lagom nöjd. Just nu bubblar den och värker på samma gång. Jag har skrattat så jag är garanterad  att passera 100 strecket. Minst sagt

I am so happy for you, I can´t even tell.


When life is hard sometimes don´t forget - Somehow, somewhere down the road, there´s a reward for it

...

Bland goldfish, gamla flingor, stenar, papper, kvitton, rengöringsflaskor och massa mer

spenderade jag och Rikard en timme, om inte mer. Det hann till och med bli sol innan vi var färdigstädade. Men kul hade vi med våra svenska skämt

Anouk- Lost
http://open.spotify.com/track/5aYFHcmjFYMVlg9Gzcwznj


husvisning

Fönstren står halvöppna. Fåglarna kvittrar. Jag ska städa

Bilen ren, klockan är sen

Kommer ihåg, ända sen jag var liten, att jag alltid har tyckt om att lägga mig när fönstret har stått öppet en stund innan man smyger fötterna under täcket. Så även en kväll som denna, fick jag med glädje stänga fönstren och krypa under täcket. Tappade just mobilen, såg den falla handlöst mot golvet. Av ren reflex lyckades jag sätta dit foten. I en fin båge dämpade jag mobilen och den fick en säker åktur ner till golvet för att sedan åter bli upplockad igen (på egen risk att möjligtvis falla igen). Behöver nog ingen träning innan matcherna. Mobilen v.s fotbollen. 1-0. Det går bra nu

Luftslottet som sprängdes. Lite senare än alla andra, men nu är den i alla fall sedd. Tacka vet jag att rikard tillslut lyckades kläcka ur sig att han hade den . Informationen var dock lite sämre, men hellre sent än inget alls. Stig Larsson, vilken hejare på att skriva. Till och med Usa har börjat läsa hans böcker


varje dag, ett nytt äventyr

Det var först när jag satt i bilen och lyssnade till hur cd spelaren böt låt som insåg vad jag förut inte insett. Kan inte förstå att denna man får mig att se så mycket klarare.
Klarare än det klaraste vatten jag skådat. Inte behövde jag simma heller. Fantastiskt.
Nu gäller det bara att hitta motsatsen sen har jag förhoppningsvis några gram mindre att leta efter.
Kan inte riktigt likna det med en nål i en höstack för riktigt så är det inte. Fast jag skulle bra gärna vilja. 
Efter ett underbart samtal med en efterlängtade tös längtar jag bara mer.

Första "godkännandet" är nu avklarat och kanske får jag fortsätta ha min svenska vän över. (skämt och sido, jag gillar min amerikanska familj ganska sådär väldigt mycket) 

There's so much time, to figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone


Snart back on track igen. 20 April smäller det


Bara lite sånna här dagar som fattas

Sandra has a boyfriend

"Såklart jag har" . Ganska många också om jag får säga det själv.
Skillnaden på definitionen är sen hårfin

you never really lose until you quit trying

Semestern är numera över. Semesterledigheten ersätts nu istället med ytterligare lite ledigt från dator och annat. Har aldrig känt mig så redo mentalt för att anta denna utmaning. Vissa stunder känner man sig mer redo än andra. Ljusare tider, ljusare stunder. En månad kvar sen är kursen avslutad. En månad sen har man avslutat tonårs åren och går mot ett nytt "vuxnare" år. (Festen får vänta vänner. Ingen fest utan er) Evighetsmånader är nu snart nere i ingenting. Tiden springer iväg. Så gör jag med den. Nu njuter jag av alla pengar som har spenderats. Pengar är inte allt här i livet. Klart värt vartenda öre. När ni kommer till den punkt kommer ni också förstå.

You are my strenght
I´ll always stand by your side. Forever and always, no matter what




http://open.spotify.com/track/1Po8V8wSOeNUTSM7ht4zL2



Fantastiskt, underbart. Allt

Varma sommarkvallar och elden som sprakar. Fattades bara gitarren och handen hade setat perfekt i handsken.
Synd nog kunde inte vara inbjudna killar spela sa vi fick noja oss med ljudet som elden hade att bjuda pa medan chokladen smalt pa tungan. Allt for stamningen, allt for denna avslappnande stamning. Kansla. 

Efter denna dag av koande kommer jag inte langre klaga nar man tvingas sta i en 10 minuters ko for att kassorskan pa ica ar lika trog som sirap. Dagens koande var inte 10 minuter snarare 100, men det var det vart. Vart nog for att gora om det igen. Allt for att lata blodet rusa genom kroppen och kanna det harliga lyckoruset. Disneyland var precis vad jag hade hoppas pa, om inte battre.

Denna stad ar en fantastiskt fin stad. Fin nog for att ta med nagra nara vanner och ateruppleva dessa underbara kvallar vid brasan. Kvallsdopp nar solen nar horisonten, svara over den raa kylan som tranger sig in pa kroppen, huttra pa en campingstol nar brasan varmer som mest. Valkommen till CA min vanner. Vem tanker inte tillbaka och vill ha sommar ganska sa snart? Jag ar en av dem. Det finns en tanke med allt mina vanner, var sa saker


RSS 2.0